1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Vissoep

Vissoep

Door: josianenijssen

  • Belgisch, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-10-2002

Ingrediënten


2 blikken kreeftensoep of vissoep, 80 g geraspte Gruyere SWITZERLAND, 1 dl room, peper, paprika, 300 g in repen gesneden visfilets (zalm, zalmforel, zeeduivel), paprika, 1/2 dl room, 1 takje vers gehakte dille.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Giet de soep in een pan, warm ze op, laat er de Gruyere in smelten, doe er de room bij en breng op smaak. Leg de repen vis in de soep en zet 2 tot 3 min. opzij. Controleer of ze voldoende gekruid is. Giet in de voorverwarmde soepkommen, garneer met 1 theelepel room en bestrooi met dille. Dien op met goudbruine toasts en boter of met een vers Frans brood. Opmerking: voor dit recept kunnen ook diepgevroren visfilets gebruikt worden. Laat ze in dat geval een tijdje voordien ontdooien en kook ze dan 15 min. in de soep. Men kan de vis weglaten als de soep wordt opgediend als entree.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top