1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Marsepeinen vruchten

Marsepeinen vruchten

  • Nederlands, Tussendoortje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-10-2002

Ingrediënten


200 gr amandelen, gemalen
1 kop poedersuiker, gezeefd
1 eiwit, losgeklopt
1/2 theel glucosestroop
vruchtenessence, naar keuze
levensmiddelenkleurstoffen


Verder heb je nodig


Voorbereidingstijd: 1 uur


Recept uit grootmoeders tijd voor ca. 10 - 12 stuks
Afgedekt in de koelkast 4 weken houdbaar

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

1. Doe de amandelen en suiker in een middelgrote mengkom. Maak een kuiltje in het midden en doe hier het eiwit en de glucose in. Roer met een houten lepel tot alles goed is vermengd. Naar smaak essence toevoegen en alles ca. 5 minuten op een licht met poedersuiker bestoven werkvlak kneden tot de massa glas en niet meer kleverig is. Afdekken en 15 minuten in de koelkast zetten.

Bereidingswijze

2. Stukken marsepein afbreken en hier bananen, appels, duiven en peren van vormen.
Leg ze op een plaat te drogen.
Kleur het fruit met kleurstof en laat het drogen

Serveertip

Afgedekt in de koelkast 4 weken houdbaar.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heerlijke_hapjes


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heerlijke_hapjes
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top