Ricottataart

  • Italiaans, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 22-10-2002

De Italiaanse versie op de cheesecake

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
75 gram blanke rozijnen, 2-3 el. grappa, 500 gram ricotta, 4 eieren, gesplitst, 3 el. bloem, 200-250 gram fijne tafelsuiker, 100 gram pijnboompitten, geraspte schil van 1 citroen, poedersuiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ronde taartvorm van ca. 26 cm., ingevet en met bloem bestoven

Bereidingswijze

Week de rozijnen ca. 30 minuten in de grappa. Verwarm de oven voor op 200 graden. Klop de ricotta los met de eidooiers en voeg dan de bloem, suiker, pijnboompitten, citroenrasp en geweekte rozijnen toe. Roer alles goed door elkaar. Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het ricottamengsel. Schep dit mengsel in de vorm en bak de taart ca. 40 minuten in het midden van de oven gaar (het ricottamengsel moet stevig zijn).

Serveertip

Bestrooi de taart voor serveren met poedersuiker. Serveer lauwwarm of koud.

Laatste reacties

inge1956 avatar
inge1956 16-04-2005

Ik neem deze mee. Zelf heb ik ook weleens ricottataart gemaakt. Recept staat denk ik op mijn pagina, maar deze ga ik ook proberen.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten