Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Tussengerecht
  4. Amerikaanse keuken
  5. Flensjes met Maine-kreeft, salade van erwtscheuten en gember

Flensjes met Maine-kreeft, salade van erwtscheuten en gember

Door: mbeudaer

  • Amerikaans, Tussengerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 21-10-2002

Ingrediënten 4 personen


Voor de kreeftenglace:
1 el arachideolie
2 kreeftenpantsers
1 kleine tomaat in vieren
? kleine wortel in blokjes
1 takje tijm
4 koppen water
Voor de kreeftenvulling:
vlees van 2 kreeften van 500 g (de levende kreeften geblancheerd in kokend water met 1 dl azijn; de staarten gedurende 2 min., de scharen 5 min.)
1 el fijngehakt bieslook
? el fijngehakte sjalot
? kop mascarpone
zout & versgemalen zwarte peper
Voor de flensjes:
70 g bloem
zout
2 losgeklopte eieren
? kop melk
2 el gesmolten ongezouten boter
? el fijngehakt bieslook
Voor de emulsie:
650 g wortelen
15 g verse gember
2 el room
6 el ijskoude ongezouten boter in blokjes
Voor de salade:
een handvol jong erwtengroen
enkele druppels citroenolie
1 el fijngehakte sjalot
zout & versgemalen zwarte peper
wortelpoeder



Weeral eentje van The French Laundry. Tamelijk bewerkelijk door de kreefteglace, maar zeker de moeite waard vind ik.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de kreeftenglace. Verhit de olie en bak er de pantsers 4 minuten in. Voeg tomaat, wortel, tijm en water toe en laat 1 uur pruttelen. Zeef de bouillon en laat inkoken tot een dikke saus of glace. Snij het kreeftenvlees in blokjes en meng met bieslook, sjalot, 1 eetlepel kreeftenglace en mascarpone. Kruid met peper en zout. Maak flensjes en laat afkoelen. Vul de flensjes met de kreeftenvulling en maak er pakketjes van. Centrifugeer het sap uit de wortelen en de gember en breng aan de kook. Schuim af en laat 12 tot 15 min. pruttelen tot een brij ontstaat. Voeg de room toe en roer er de blokjes boter een na een onder. Mix tot een emulsie. Verwarm de kreeftenpakketjes 8 tot 10 min in een oven van 180 ?C. Meng de olie en sjalot luchtig onder het erwtengroen en kruid met peper en zout. Lepel de wortelemulsie op de borden, schik er de pakketjes op en daarop het slaatje. Werk af met wortelpoeder.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mbeudaer
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top