1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Corsu vecchiu met gekruide wortelsalade en blanke rozijnen

Corsu vecchiu met gekruide wortelsalade en blanke rozijnen

Door: mbeudaer

  • Amerikaans,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 21-10-2002

Ingrediënten 4 personen


1 tl korianderzaad
? el zwarte peperkorrels
1 klein kaneelstokje of 1 tl kaneelpoeder
? tl kruidnagels
? kop wortelsap
1 el blanke rozijnen
1 el citroensap
150 g corsu vecchiu (Spaanse schapenmelkkaas, gruyere of emmental)
5 jonge wortelen
1 tl zeer fijne geblancheerde brunoise van wortel, raap en jong preigroen
zout
4 takjes kervel
wortelpoeder



Origineel, eenvoudig en complex. Lekker als voorgerecht, maar ook als nagerecht. Van The French Laundry.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de specerijen in een droge pan en cutter tot poeder. Kook het wortelsap 10 minuten, schuim na 1 minuut af. Kruid met een snuifje specerijenpoeder en zet apart. Doe de rozijnen in een kleine pan en zet net onder water. Voeg citroensap toe en laat 2 minuten sudderen. Laat van het vuur afkoelen en mix tot puree. Duw door een zeef. Snij de kaas in 20 platte driehoekjes. Rasp de wortelen grof en meng met wortelsap en brunoise. Kruid met zout. Schik de rozijnenpuree op de borden, daarop de wortelen en werk af met de kaas. Versier met kervel en wortelpoeder.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mbeudaer
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top