1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Sajoer lodeh van gemengde groenten

Sajoer lodeh van gemengde groenten

Door: hobootje

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-10-2002

Ingrediënten 6 personen


200 gr bloemkool
halve liter bouillon
200 gr prinsesseboontjes
200 gr worteltjes
asemwater (asem ter grootte van een walnoot, met 3 el water, weken, en in een zeef uitdrukken)
1 grote aardappel
kwart blok santen
2 el olie
2 uien, gesnipperd
3 teentjes knoflook, geperst
2 tl sambal terasi
3 kemiri's, gepoft (even boven de gasvlam op een sateprikker of even in een droge koekepan)
verse laos (galangawortel), stukje van 2 cm, in stukken gesneden, of evt. 2 tl laos uit een potje
2 tl Javaanse suiker (Goela djawa)
1 spriet sereh
1 salamblaadje
zout naar smaak


Verder heb je nodig


Vijzel, indien aanwezig. Anders kruiden gewoon fijnhakken


Een van onze favoriete recepten uit het Indonesische kookboek van Bep Vuyk. Groenten uit het recept kun je naar eigen inzicht vervangen door andere groenten. Wij gebruiken meestal wat we aan restjes groenten hebben voor dit gerecht, zoals kool, wortel, bloemkool.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pof de kemiri's, wrijf ze fijn met de overige kruiden met uitzondering van de sereh en de salam (en de galangawortel als je die vers gebruikt). Dus wel de uien en knoflook.

Bereidingswijze

Snijd de groenten en de aardappel in grove stukken. Fruit de fijn gewreven kruiden tot de uien geel zijn. Fuit ook de groenten mee. voeg daarna de bouilon to, het bloke santen, de sereh en de salam. laat de sajoer doorkoken tot de groenten bijna gaar zijn. Voeg pas dan het asemwater toe.
Laat de sajoer nog even doorstoven en verwijder seren, salam en galanga wortel.

Serveertip

Lekker met andere rijsttafel gerechten.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hobootje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top