1. Home
  2. Recepten
  3. Surinaamse keuken
  4. Pom met Kip

Pom met Kip

Door: ruud40

  • Surinaams, Ovenschotel
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 21-10-2002

Ingrediënten 4 personen


6 stuks Mixed Pickles
-Faja Lobi Pom (roerbakmix)
-1 Madam Jeanette peper
-5 bouillonblokjes
-2 uien
-10 eetlepels olie
-2 tomaten
-10 eetlepels olie
-2 tomaten
-1 bosje selderij
-1 eetlepel tomatenpuree
-50 gram doperwten
-1 kilo pomtajer (geraspte uit de diepvries)
-250 gram boter
-4,5 eetlepels suiker
-sap van 1 geperste sinaasappel
-500 gram kipfilet
-3 teentjes knoflook



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kip:
Olie verhitten en de kipfilet hierin bakken tot het gaar is; de tomatenpuree toevoegen en goed omscheppen.
8 eetlepels Pom (roerbakmix), de fijngesneden selderij, uien in ringen gesneden, tomaten in stukjes gesneden, knoflook, peper, doperwten en de Mixed Pickles in kleine stukjes gesneden, toevoegen en het geheel 5 minuten roerbakken.
Let op: de gember, die in de Mixed Pickles zit, niet gebruiken bij de bereiding van pom.

Pomtajer:
De pomtajer ontdooien en hieraan de suiker, bouillonblokjes, boter en het sinaasappelsap toevoegen en het geheel mengen tot een romige massa; hierna de reeds bereide kip hieraan toevoegen en het geheel goed mengen.


Oven:
Een vuurvaste schaal beboteren en de pomtajermengsel hierin overdoen; bak die in circa 1-1 ? uur in een voorverwarmde oven op 200 graden of 22 minuten in de hete luchtoven; de pom is gaar als het een donkerbruine korst heeft en van binnen goudgeel is.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruud40
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top