Loempia Sranang (Surinaamse loempia)

  • Surinaams, Voorgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 20-10-2002

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
4 theelepels Aji-No-Moto
-2 theelepels Exotimex Knoflook
-Exotimex Mastersauce
-Exotimex Redi Pepre Sauce
-1 Madam Jeanette peper
-100 gram Kouseband
-olie
-8-10 takken selderij
-zout
-1 kleine witte kool
-1 kleine witte kool
-1 theelepel suiker
-20 loempiavellen (diepvries)
-100 gram mihoen
-200 gram tauge
-60 gram bamboescheuten
-150 gram wortel (uit pot, fijngesneden)
-250 gram kipfilet
-1 grote ui
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Mihoen 10 minuten in koud water weken en daarna uitlekken.
Trek de loempiavellen van elkaar los en bewaar ze onder een doek tot aan gebruik.
De kip wassen, in kleine blokjes snijden en in de olie gaar bakken; knoflook, gesnipperde ui en fijngemalen peper toevoegen en enkele minuten meebakken. Mihoen, selderij, witte kool en alle overige ingredienten hieraan toevoegen en het geheel 5-10 minuten roerbakken; zout naar smaak toevoegen. Neem de vulling van het vuur en laat het afkoelen.
Leg op het midden van ieder loempiavel 2 eetlepels van de vulling; vouw de loempiavel met de vulling volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking van de loempiavel; de Surinaamse loempia heeft een wat plattere en bredere vorm.
Verhit de olie en bak de loempia's met enkele tegelijk goudbruin; laat ze uitlekken op keukenpapier.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten