1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Joegoslavische keuken
  5. Gebraden wilde eend

Gebraden wilde eend

  • Joegoslavisch, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 20-10-2002

Ingrediënten


1 wilde eend a circa 1500 gr
zout
2 eetl citroensap
0,5 dl olijfolie
200 gr in dunne plakjes gesneden gerookt vet spek
50 gr boter
2 dl water



Joegoslavisch

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bestrooi de eend met wat zout en besprenkel hem met het citroensap en de olijfolie. Wikkel de eend in de plakjes spek en bind deze vast met keukengaren. Verhit de boter in een braadslede en bak hierin de eend rondom bruin.
Schenk het water in de braadslede en braad de eend ca. 1 uur in een op 200 graden C voorverwarmde oven tot hij gaar is. Bedruip de eend tijdens het braden regelmatig met het braadvocht.
Verwijder de plakjes spek van de eend. Verdeel de een in stukken en leg deze op een schaal. Geef het braadvocht apart bij het gerecht.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gefluegel


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gefluegel
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top