1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Franse Pate met monchou, pijnboompitjes op en bedje rucola

Franse Pate met monchou, pijnboompitjes op en bedje rucola

  • Frans, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 20-10-2002

Ingrediënten 4 personen


1 blikje franse pate (bijvoorbeeld Foice Gras), 1 eetl. cognac of vieux, klein beetje verse bieslook en dille, 50 gram monchou. ca. 20 gram geroosterde pijnboompitten, klein beetje notenolie.



Staat waanzinnig leuk en is heel apart. Dit is een vrij klein voorgerecht omdat ik het leuk vindt om meerdere voorgerechten te maken. Dus wanneer je een voorgerecht heb de hoeveelheid verdubbelen. Ik serveer bij de pate balletjes een geroosterd boterhammetje bij. Voor dit gerecht kan je verschillende pate ?s gebruiken. Voortreffelijk met Foie Gras!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Rooster de pijnboompitten en laat deze afkoelen. Meng pate, monchou, cognac , kruiden en de pijnboompitjes door elkaar. Hou een paar pijnboompitjes achter. Doe op een bordje wat rucula en schenk er een klein beetje notenolie over. Maak balletjes van de pate en leg die op de rucola, en leg bovenop de balletjes nog een pijnboompitje

Serveertip

Zelf doe ik er nog een half cherrytomaatje als decoratie en een kwarteleitje



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top