1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Stoofschotel

Stoofschotel

Door: ej_ra_klein

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 20-10-2002

Ingrediënten 4 personen


750 G. MAGER RUNDVLEES - 30 G. BOTER - 1 EETLEPEL OLIJFOLIE - 2 MIDDELGROTE UIEN - 1 TEENTJE KNOFLOOK - 3 TOMATEN - 1 RODE PAPRIKA - 1 APPEL(GOUDRENET) - 2 WINTERWORTELEN - 1 MIDDELGROTE PREI - KRUIDEN ALS TIJM, PEPER, ROZEMARIJN, LAURIER EN 1 KRUIDNAGEL - 1 FLES BOKBIER



Stoofschotel met bokbier

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Spoel het vlees af en dep het droog met keukenpapier. Snipper de ui en pers de knoflook fijn. Snijd de paprika in reepjes en verwijder de zaadlijsten. Schil de appel, haal het klokhuis eruit en snijd hem in plakjes. Was de winterwortelen en snijd ook deze in plakjes. Was tenslotte de tomaten en de prei en snijd laatst genoemde in ringen. Verhit in een braadpan met dikke bodem de olie met de boter en braadt daarin het vlees aan beide kanten mooi bruin. Fruit ui en knoflook mee. Voeg vervolgens de resterende ingrediEnten toe, met uitzondering van kruiden, bokbier en appel. Roer het geheel even en blus de stoofschotel met het bokbier. Voeg daarna ruim 1 dl. koud water en de kruiden toe. Leg het deksel op de pan en laat het gerecht minstens 1 uur op een laag pitje stoven. Af en toe voorzichtig roeren! Voeg halverwege de stooftijd de appelschijfjes toe. Dit gerecht kan ook in de oven worden bereid. op een lage stand is daar ongeveer 1 uur voor nodig. Deze kleurige schotel past bij een rijstgerecht, maar ook bij een gerecht met aardappelpuree



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ej_ra_klein
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top