Biefstuk van de haas met mosterdsaus
- Amerikaans, Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op 20-10-2002
Ingrediënten 2 personen
2 dikke (ca. 2,5 cm) biefstukjes van de haas1/2 tl olijfolie
1 1/2 el cognac
1 dl sterke runderbouillon
1 dl water
2 el grove mosterd
1 tl ongezoute boter
Voorbereiding
Kruid het vlees met peper en zout uit de molen. Verhit de olie in een pan tot flink heet. Dan de biefstukken ca 2-3 minuten aan beide kanten bakken. Dan in een hete oven na laten garen terwijl je de saus maakt.
Bereidingswijze
In de pan de cognac gieten en flamberen (van het vuur nemen!) als de vlamen uit gaan de bodem deglazuren. Voeg de bouillon en het water toe en laat op hoog vuur inkoken tot ongeveer 0,5 dl. Het vlees uit de oven nemen en in dunne plakken snijden, vleessappen bij de saus gieten. Saus van het vuur halen en de mosterd er door kloppen met de koude boter.
Serveertip
Leg wat gestoomde broccoli op de borden, snijd het vlees in schuine plakjes en drappeer dit over de broccoli. Leg hier wat flinterdun gesneden gebakken aardappels op en garneer met de saus.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties