1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. stoofpot

stoofpot

  • , Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 18-10-2002

Ingrediënten


1 kilo goed doorregen rundvlees en snijdt dat in blokken
10 charlotten
3 ons spekblokjes
3 winterwortelen in plakjes
3 preien in ringen
2 grote uien grof gesneden
4 tenen knoflook
1 fles goede rode wijn
3 eetlepels cognac
peper korrels, laurierbladen
runder bouillion blokken
p/z
bloem
boter/olijf olie
peterselie stelen



Dit is een recept wat we ooit uit de Telegraaf hebben gevist en dat
kwam van de vrouw van HAns Wiegel Jacqueline ingezonden door "
"avv2noor"

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de boter/olijfolie in een goede hete pan
haal het vlees door de bloem waardoor je peper en zout hebt gedaan
doe het in de pan en braad het rondom bruin voeg de spekblokjes toe
en laat deze bruinen
doe de cognac in de pan laat deze goed wrm worden en flambeer het
vlees
voeg de charlotten en de stukken ui toe goed roeren tot ze lichtbruin
zijn voeg de knoflook toe
voeg de wortelen toe goed doorscheppen en de prei
Als alles lekker bruin is en goed doorgeroerd voeg dan de wijn toe
en 1 liter bouillion
de laurierbladen , de peperkorrels
Laat alles zachtjes pruttelen voor 2.5 tot 3 uur tot het vlees goed
gaar is Als het te droog wordt bouillon toevoegen

Serveertip

Serveren met grof bruin brood en lekkere boter en een salade



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top