1. Home
  2. Recepten
  3. Montignac keuken
  4. Erwtensoep
  5. Erwtensoep

Erwtensoep

  • Montignac, Soep
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 18-10-2002

Ingrediënten 5 personen


500 gr groene spliterwten
1 theel zout
1 theel peper
1 grote ui, grof gesnipperd
1 grote prei, in kleine stukjes
1 koolrabi, in kleine stukjes
2 tabletten voor vleesbouillon
1 tablet voor kruidenbouillon
1 kruidenbuiltje
3 L water



Montignac op klompen, 4 - 6 personen, hoofdgerecht, koolhydraat maaltijd, fase 1 en 2

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

U kunt natuurlijk ook zelf bouillon trekken. Haal het vlees er na het trekken van de soep uit en laat de bouillon een nacht staan. Schep het vet eraf. U kunt nu alle ingredienten toevoegen behalve de bouillonblokjes en het water. Volg verder het recept.

Bereidingswijze

Doe alle ingredienten in een ruime pan en breng dit alles aan de kook. Laat dit 4 tot 5 uur zachtjes koken tot alle ingredienten tot een erwtensoep zijn 'gesmolten'. Regelmatig doorroeren. Kleine stukjes eventueel fijnmaken.

Serveertip

Opdienen met volkoren- of roggebrood.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van soep_van_cris


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van soep_van_cris
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top