1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Speculaas

Speculaas

Door: vlieren

  • Belgisch, Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 18-10-2002

Ingrediënten


350g zachte boter, 1 middelgroot ei, 350g bruine suiker, 450g witte bloem, 1 eetlepel maagzout, 1 koffielepel zout, 1 koffielepel kaneelpoeder of speculaaskruiden.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Vermeng 350g zachte boter met 1 middelgroot ei en 350g bruine suiker. Maak een bolletje van het deeg en zet het een nacht in de koelkast.
Zeef 450g witte bloem, doe er 1 eetlepel maagzout, 1 koffielepel zout en 1 koffielepel kaneelpoeder of speculaaskruiden bij. Snij de suikerboter in stukjes en strooi die over de bloem. Kneed alles met de vingers tot een homogeen deeg (bewerk dit minstens 2 a 3 minuten). Voeg eventueel een beetje water toe om het deeg bewerkelijker te maken. Doe het speculaasdeeg in een kom, dek het af met een schone theedoek en zet het nog eens 12 uur koel weg. Rol het deeg 2 a 3 mm dik uit op een met bloem bestoven werkvlak. Verdeel het in rechthoekjes of steek er met vormpjes leuke figuurtjes uit (hartjes, dennenboompjes, sterren). Leg de koekjes op een vel bakpapier op de bakplaat, bestooi ze eventueel met amandelsnippers en bak ze ongeveer 20 minuten op 150?C.
Nog even dit het ei maakt de speculaas zacht. Als u de koeken liever knapperig hebt, maak het deeg dan zonder ei.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vlieren
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top