Pumpkin seed candy

  • Tussendoortje
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 18-10-2002
  • Pumpkin seed candy

    Pumpkin seed candy

    Pumpkin seed candy

Snoep met pompoenzaadjes.
Lekker plakkerig en zoet karweitje.
Leuk om uit te delen en niet echt veel werk.
Voor een verjaardag of een Halloween feestje.


TIP
Gebruik voor dit recept pepitas, de zacht smakende pompoenzaadjes die zo popular zijn in Mexico.
Voor meer informatie hierover zie artikel Pepitas Klik hier!
 

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
Voor 30 stuks

150 gram rauwe gedroogde pepitas;
50 gram kristalsuiker;
160 ml honing;
3 eetlepels ongezouten boter;
2 eetlepels ongezouten gesmolten boter om in te vetten;
15 zwarte papieren cups, met een doorsnede van 2cm (dus niet die voor mini cakes of muffins);
oranje cellofaan - 15 stukjes van 10-10 cm of 12-12 cm;
Lintjes, bloemistendraad, vuiniszakkenbinders, elastiekjes of id.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Kwastje en "candy" thermometer

Mocht iemand commentaar hebben op het woord candy thermometer of andere aanmerkingen, schrijf dan even in  een persoonlijk bericht. Ik ken nl alleen maar candy of canning thermometer en ken de graden verdeling op een Nederlandse? of in Ndl verkrijgbare thermometer niet)!

Voorbereiding

Maak een vrij grote pan warm op midden/hoog vuur. Doe de pepitas erin rooster ze al roerend totdat ze "pop" zeggen en licht gekleurd zijn, ± 3 minuten.
Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen.

Doe de suiker en de honing in een kleine steelpan.
Breng het op midden/hoog vuur al roerend aan de kook totdat de suiker opgelost is ± 3 minuten.
Doe de geroosterde pepitas erbij en blijf koken totdat de "candy" thermometer 285º aanwijst. Dat duurt zo`n 3 - 4 minuten.
Van het vuur halen en de koude boter erdoor roeren.
Laat het mengsel afkoelen totdat de thermometer 240º aanwijst.
Ongeveer 5 minuten.

Bereidingswijze

Smelt de boter en vet ondertussen de papieren cups in.
Als het goed is heb je nog 1 eetlepel over!
Vet hiermee een grote marmeren plaat in of een gedeelte van een (granieten) aanrecht.
Doe in elke papieren cup ongeveer 2 theelepels of bijna 1 eetlepel suiker/honing mengsel. Giet de rest uit op het ingevette deel van de aanrecht. En laat het zo afkoelen.

Is het afgekoeld en stijf, snij het dan met een ingevet mes in vierkantjes van 2 cm.
Leg in het midden van elk stukje cellofaan 1 van die vierkantjes; plooi het er omheen en bind vast zoals je op het plaatje ziet. Zet de rest in kleine stukjes gesneden in de papieren cups.

Bron

Weet ik niet meer. Foto geleend v Martha S

Serveertip

TIP!
Maak 1½ -of 2x het recept dan heb je ondanks de snoeperds thuis toch nog genoeg over.
En misschien wil je meer stukjes in het cellophaan verpakken, of nog extra in de cups doen.

Laatste reacties

zombo avatar
zombo 21-11-2006

Lijkt me heerlijk! Met dank meegenomen.

selamat-datang avatar
selamat-datang 18-10-2002

Ola! Je pepita-lekkers ook meegenomen! Bedankt en groetjes, Rens

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten