1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. stamppot van bomma

stamppot van bomma

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-10-2002

Ingrediënten 4 personen


1 ? kg aardappelen. 1? kg prei. 2 uien. 1 groenten bouillon -tablet. (scheutje melk) .300 gr. kaas (belegen Goudse, Edammer of Leidse). 2 appels (Elstar, Jonagold) . zout, peper . kerrie-poeder of nootmuskaat



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil en was de aardappelen.

Snijd ze afhankelijk van de grootte in 2 of 4 stukken

Maak de prei schoon, Snijd ze in stukken van circa 2 centimeter,

was ze en Iaat ze uit-lekken.

Pel de uien en snijd ze klein

Doe de aardappelen, de prei en de uien in een pan.

Voeg het bouillontablet en zoveel water toe tot de aardappelen half onder staan

Kook alles gaar in 20 - 25 minuten. Giet het vocht af.

Stamp alles goed door elkaar.

Mocht de stamppot erg droog zijn, voeg dan iets melk toe.

Snijd de kaas in blokjes Schil de appels en snijd ze in blokjes.

Voeg de kaas en de appelblokjes toe en Iaat de stamppot nog even goed doorwarmen.

Breng de stamppot op smaak met zout, peper en kerrie-poeder of nootmuskaat.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top