1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Boerenkoolovenschotel met een dakje van uien worst en kaas

Boerenkoolovenschotel met een dakje van uien worst en kaas

Door: marianneoud

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-10-2002

Ingrediënten 4 personen


750 gram aardappelen, 500 gram boerenkool, 1 bakje champignons in plakjes gesneden, 2 uien fijn gesnipperd, 2 teentjes knoflook, 1 rookworst in plakjes gesneden, 100 gram ham klein gesneden, zout en peper,150 gram geraspte kaas, 1 groot bakje creme fraiche, beetje boter. olijfolie



Boerenkool met Champignons, uien, knoflook, ham en kaas!! Ja weer eens anders dan anders.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Bereidingswijze

Kook de boerenkool en de aardappelen gaar. Stamp de aardappel en boerenkool door elkaar met een klontje boter. Doe wat olijfolie in een pan en bak daar in de uien, knoflook, champignons, en voeg dan de ham toe. Bak deze even 5 minuten mee op niet te hoog vuur.
Kook de worst en snijd deze in plakjes.
Beboter een ovenschaal en doe een laagje boerenkool onder in, daarop mengsel van uien en champignons, dan wat plakjes rookworst, boerenkool, uienmengsel en als laatste de plakjes rookworst op het uienmengsel.
Meng de zure creme fraiche met de helft van de kaas, en strijk dit over de boerenkool schotel. Strooi de resterende kaas over de boerenkoolschotel . Zet de schotel 20 minuten in de oven op 175 graden.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top