1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Venkelragout met tarbot en jenever

Venkelragout met tarbot en jenever

Door: ruud40

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 16-10-2002

Ingrediënten 4 personen


1 venkelknol
-4 sjalotten
-1 eetlepel dille (fijngehakt)
-0.5 eetlepels dragon (fijngehakt)
-2 tomaten
-600 g tarbotmoten
-6 dl room
-20 cl jenever
-0.5 eetlepels mosterd (graanmosterd)
-50 g boter (bakboter)
-peper
-zout
-30 g bloem (tarwebloem)



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De vis met peper en zout kruiden, door de bloem wentelen en laten kleuren in de hete boter met de gehakte sjalotten. De schoongemaakte en kleingesneden venkel in kokend gezouten water blancheren. De vismoten zodra ze goudbruin gebakken zijn uit de boter nemen en het braadvet afgieten.

De pan met jenever deglaceren en er de mosterd, room en dragon doormengen. Lichtjes laten indikken en er dan de venkel, de tarbot en de kleine blokjes gepelde en ontpitte tomaat bijvoegen. Nog een paar minuten laten sudderen en serveren met luchtige aardappelpuree met tuinkruiden.




Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruud40
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top