Gefrituurde coquilles

  • Japans, Voorgerecht
  • 20-30 min.

620 kcal/2600 kJ, 20 g koolhydraten, 2 g voedingsvezel, 14 g eiwit, 70 mg cholesterol

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
24 grote verse coquilles (ongeveer 300 g) of 1 Kg grote rauwe garnalen, gepeld zonder kop / 1 klein pakje nori (zeewier) / 200 g fijngeraspte daikon (japanse rettich) / 60 g tarwe bloem / 750 ml plantaardige olie
DIPSAUS: 185 ml dashifond / 60 ml mirin / 60 ml lichte sojasaus
TEMPURABESLAG: 125 g tarwebloem, gezeefd / 250 ml ijswater / 1 eierdooier
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. De coquilles afspoelen en goed uit laten lekken. Goed droogdeppen met keukenpapier.
2. De nori met een tang kort boven een gasvlam of onder de grill houden tot hij krokant is. Slechts aan een kant roosteren. Nori in stukjes van 2 x 7 cm snijden. In elk reepje een coquille wikkelen. Een van de uiteinden bevochtigen en uiteinden op elkaar drukken.
3. Voor de dipsaus de dashi, mirin en de sojasaus in een pan aan de kook brengen. Pan direct van het vuur nemen en de saus over 4 schaaltjes verdelen. De daikon over 4 borden verdelen.
4. Voor het tempurabeslag de tarwebloem in een schaal doen. In het midden een kuiltje maken. Water en eierdooier in het kuiltje gieten, alles met een vork kort en vooral niet te stevig kloppen. Kleine klontjes niet wegroeren. Een plank bestuiven met bloem.
5. De olie in de pan verhitten, 8 coquilles door de bloem halen, in het beslag dopen en in de wok 1 minuut goudgeel frituren. Uit laten lekken. De rest van de coquilles op dezelfde manier frituren. Warm serveren met de daikon en de dipsaus.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

claudia_c_a avatar

Doorsturen

Home Recepten