Geroosterd gemarineerd spek

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 16-10-2002

Speklapjes aan -een-stuk, gemarineerd en krokant geroosterd in de oven

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
Marineren: 2 uur

Bereiden : 2,5 uur

-------

Totaal 5 uur


ca. 1,5 kg mager spek (speklapjes aan een stuk) met zwoerd

Marinade:

  • 1 eetlepel gemalen steranijs

  • 1 eetlepel gemalen kaneel

  • 1/2 theelepel komijn

  • 1/2 theelepel kruidnagel

  • 3 plakjes gemberwortel, grof gehakt

  • 6 teentjes knoflook, gehalveerd

  • 2 rode Spaanse pepers, grof gesneden

  • 1 eetlepel geraspte limoenschil

  • 500 gr rijpe tomaten, in stukken

  • 3-4 eetlepels japanse sojasaus

  • 100 gr donkere basterdsuiker

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
keukenmachine, braadslede met passend rooster

Voorbereiding

Doe alle ingredienten voor de marinade in de keukenmachine en pureer ze tot een gladde puree. Snijd met een scherp mes het zwoerd van het spek in de lengte in met een tussenruimte van 1 cm tot op het vlees (dus door het zwoerd en de eerste vetlaag geen, maar niet door het vlees). Wrijf het spek in met de marinade, ook goed in het ingesneden zwoerd. Laat het spek op het rooster in de braadslede met de zwoerdkant naar boven en bak het ca. 30 minuten in het midden van de oven. Bestrijk het spek dam met de marinade en bak het nog 1 a 1,5 uur terwijl u het elke 15 minuten met de marinade bestrijkt. Keer het spek dan om en bak het nog ca. 30 minuten. De baktijd is afhankelijk van de dikte van het spek.

Bereidingswijze

Controleer de gaarheid door het spek een beetje in tesnijden.
Let tijdens het bakken op dat het spek niet verbrand, dek het eventueel af met aluminiumfolie.

Serveertip

Serveer het spek in dunne plakken gesneden bij roergebakken paksoi of spinazie en kokosrijst, rijst gekookt in water met kokosmelk.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten