NIGIRI SUSHI

  • Borrelhapje
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 15-10-2002



Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
1 x recept sushirijst

tube wasibi

1 pakje dikke gerookte zalm

75-100 gr verse tonijnfilet

3 verse grote garnalen

Japanse sojasaus


VARIATIES

Opengesneden surimiflakes

Opgevouwen plakjes carpaccio of ander vleeswaar naar keuze

Stukje dikke omelet

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Verdeel de sushirijst in 12 gelijke porties en vorm van elke portie een gelijkmatig ovaal balletje. Leg ze op een schaal of een mooie plank. Bestrijk ze met een laagje wasibi.

2. Snij de tonijnfilet en zalmfilet in stukjes die goed op de rijst ovaaltjes passen. Pel de garnalen maar laat de staart zitten. Verwijder de zwarte ader in de rug. Snij de garnaal in de lengte in en vouw hem open.

3. Beleg de rijst ovaaltjes met tonijn, zalm of garnalen. Geef er als dipsausje een kommetje met sojasaus en een beetje wasibi bij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten