1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Gestoofd rundvlees

Gestoofd rundvlees

  • , Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 15-10-2002

Ingrediënten 5 personen


1 kg runderlappen, niet te mager, nootmuskaat, zout, zwarte peper, 250 gr boter, 2 uien, 3 teentjes knoflook, 3 tomaten, 2 laurierblaadjes, 1 verse peper, 4 dl water, 2 bouillonblokjes.



Oftewel gestoofde koeievlees

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Wrijf de runderlappen in met zout, nootmuskaat en zwarte peper en laat deze ongeveer 10 min. staan. Snijd de lapjes in vierkante blokjes. Braad het vlees aan in de boter en fruit de gesnipperde ui met de knoflook mee. Bak de gesneden tomaat, het laurierblad en de peper mee als de uitjes doorbakken zijn. Voeg het water en het bouillonblokje toe en laat het mengsel zachtjes gaar stoven. Als het te dik is, kan je het eventueel met sausbinder wat verdikken, naar eigen inzien.

Serveertip

Lekker met rijst en kouseband. Vind je kouseband niet lekker of zijn ze niet te vinden, dan zijn sperziebonen ook goed.
Dit recept komt van het kookprogramma Kokkies op RTL4, elke zondag van 16:00 tot 17:00.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van party_party


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van party_party
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top