RIJSTEVLAAI MET APPELTJES
- Banket
- 60-120 min.
Voorbereiding
Kook de rijst met de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd of knip intussen de appeltjes in stukjes en roer ze met de dl appeldiksap door de gare rijst. Laat afkoelen. Splits de eieren in dooiers en witten. Klop de dooiers licht en luchtig met de suiker en roer door de rijst. Klop de eiwitten stijf met het zout en spatel door de rijst.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200?C. Bekleed de ingevette vorm met het uitgerolde croissantdeeg. Schep de afgekoelde rijst in de vorm. Schil de appels, steek er met een appelboor de klokhuizen uit en snijd de halve appels in dunne plakjes.
Verdeel de appelplakjes in cirkels over de rijst. Zet de vlaai 30 minuten in de voorwarmde oven. Bestrijk de appelpartjes dan met appeldiksap en zet de vlaai nog 10 minuten terug in de oven.
Garneer de afgekoelde vlaai desgewenst met stijfgeslagen slagroom.