1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Coq au vin

Coq au vin

  • Frans, Feestmaaltijd
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 14-10-2002

Ingrediënten 4 personen


1 grote braadkip(circa1500gr.),
100 gram ontbijtspek, 4 worteltjes,10 sjalotjes,1 rode ui,1 bakje kastanjeschampions (250gr.)2 teentjes knoflook,2 eetlepels aragideolie,20 gr. roomboter, zout peper, 2 eetlepels bloem, 4dl. volle rode wijn(bourgogne),400ml.kippensoep(soup it),1 laurierblad,1 takje tijm, suiker, 4 takjes peterselie.


Verder heb je nodig


Scherpvleesmes(of wildschaar)
keukenpapier.
grote braadpan.


Coq au vin is een klassieke stoofschotel uit Frankrijk en word gemaakt van een bresse of maiskip en een heerlijke bourgogne wijn

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kip met een scherpmes of wildschaar in 10 stukken verdelen(drumsticks,dijen borst-en rugdelen,vleugels).
spek in stukjes snijden.worteltjes,schoonmaken en in plakjes snijden,sjalotjes en ui pellen. ui en 2 sjalotjes fijnsnipperen .champignons schoonvegen en halveren.knoflook pellen en fijnhakken.

Bereidingswijze

In grote braadpan olie verhitten.spek ca.1 minuut bakken en met schuimspaan uit de pan scheppen.Helft van de boter in de pan doen en de stukken kip rondom bruin bakken op middelhoog vuur.Met de schuimspaan uit de pap nemen en bestrooien met peper en zout.Hele sjalotten in 2a3 min. lichtbruin bakken.Uit de pan nemen.In braadvet ui- en sjalotsnippers en wortel zachtjes bakken zonder te kleuren.Knoflook kort meebakken.Bloem er door roeren en ca.30 seconden zachtjes meebakken.Scheutje voor scheutje de wijn er door roeren tot gebonden saus ontstaat.Toevoegen:soup it,laurier,tijm, mespunt suiker,2 takjes peterselie,,zout en peper.
aan de kook brengenen stukken kip er bij doen.Kip afgedekt in ca.50 minuten zachtjes gaar stoven.
Intussen rest van de boter verhitten en shampignons rondom bruin bakken.Laurier,tijm en peterselie uit de pap nemen.
Toevoegen:champignons, spek, en hele sjalotten.
Op smaak brengen met zout en peper en suiker.
Kort voor opdienen rest van de peterselie erboven fijn knippen.
Lekker met gekookte aardappelen of puree en groene salade.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jannie1946


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jannie1946
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top