1. Home
  2. Recepten
  3. Engelse keuken
  4. Brownies met hazelnoten

Brownies met hazelnoten

  • Engels, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-10-2002

Ingrediënten


Voor 9 stuks:
50 gr. pure chocolade
65 gr. boter of margarine
225 gr. kristalsuiker
50 gr. bloem
0,5 tl bakpoeder
2 eieren, losgeklopt
0,5 tl vanille-essence
100 gr. ontvliesde hazelnoten, grof gehakt


Verder heb je nodig


Vierkant bakblik van 20 cm.


Iedere chocoholic houdt van dit recept!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 C.

Bereidingswijze

Vet een vierkant bakblik van 20 cm in. Smelt de chocolade met de boter in een kom boven een pan sudderend water of bovenin een au bain-mariepan. Neem van het vuur.
Schep de suiker, bloem, het bakpoeder, de eieren, vanille-essence en de helft van de hazelnoten door het chocolade-boter-mengsel. Meng goed met een houten lepel.p
Giet het beslag in het bakblik. Zet 10 minuten in de oven en strooi dan de rest van de gehakte hazelnoten over het beslag. Zet de brownies nog ca. 25 minuten in de oven tot de cake veerkrachtig aanvoelt. p
Laat de brownies in het blik 10 minuten afkoelen. Stort ze uit het blik en laat ze verder op een rooster afkoelen voor je ze in stukjes snijdt.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van moniqueliedtke


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van moniqueliedtke
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top