Pepernoten

  • Nederlands, Banket
  • 60-120 min.
  • Pepernoten

    Pepernoten

    Pepernoten

Erg lekker!

Deel dit recept

Ingrediënten
100 gram bloem ,100 gram zelfrijzend bakmeel ,60 gram bruine basterdsuiker ,1 1/2 eetlepel speculaaskruiden ,50 gram boter of margarine ,1 volle eetlepel stroop ,3 eetlepels melk en een losgeklopt ei.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1472,95 kcal
Koolhydraten 222,34 g
Eiwitten 31,49 g
Vetten 48,73 g

Bereidingswijze

De bloem met het bakmeel ,de suiker en de kruiden zeven en hierin de boter met 2 messen kleinsnijden. De stroop en de melk erdoor roeren. Verder met een koele hand tot een soepele deegbal kneden en deze ,in plastic folie verpakt ,minstens 1 uur in de koelkast laten rusten. Ondertussen een bakplaat invetten of met bakpapier bekleden. Na dit alles van het deeg kleine balletjes draaien ,op de bakplaat leggen ,iets plat drukken en met losgeklopt ei bestrijken. In een voorverwarmde oven (175 graden) in ongeveer 15 minuten gaar bakken. In de geopende oven laten bekoelen en dan met een pannekoekmes lossteken en verder op een rooster laten afkoelen.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

bep13 avatar

Doorsturen

Home Recepten