1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Koekjes
  5. Pepernoten
  6. Pepernoten

Pepernoten

  • Nederlands, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 13-10-2002

Ingrediënten


100 gram bloem ,100 gram zelfrijzend bakmeel ,60 gram bruine basterdsuiker ,1 1/2 eetlepel speculaaskruiden ,50 gram boter of margarine ,1 volle eetlepel stroop ,3 eetlepels melk en een losgeklopt ei.



Pepernoten
Pepernoten
Pepernoten
Pepernoten

Erg lekker!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De bloem met het bakmeel ,de suiker en de kruiden zeven en hierin de boter met 2 messen kleinsnijden. De stroop en de melk erdoor roeren. Verder met een koele hand tot een soepele deegbal kneden en deze ,in plastic folie verpakt ,minstens 1 uur in de koelkast laten rusten. Ondertussen een bakplaat invetten of met bakpapier bekleden. Na dit alles van het deeg kleine balletjes draaien ,op de bakplaat leggen ,iets plat drukken en met losgeklopt ei bestrijken. In een voorverwarmde oven (175 graden) in ongeveer 15 minuten gaar bakken. In de geopende oven laten bekoelen en dan met een pannekoekmes lossteken en verder op een rooster laten afkoelen.

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bep13


Reacties (19)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bep13
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top