
100 gram bloem ,100 gram zelfrijzend bakmeel ,60 gram bruine basterdsuiker ,1 1/2 eetlepel speculaaskruiden ,50 gram boter of margarine ,1 volle eetlepel stroop ,3 eetlepels melk en een losgeklopt ei.
Erg lekker!
De bloem met het bakmeel ,de suiker en de kruiden zeven en hierin de boter met 2 messen kleinsnijden. De stroop en de melk erdoor roeren. Verder met een koele hand tot een soepele deegbal kneden en deze ,in plastic folie verpakt ,minstens 1 uur in de koelkast laten rusten. Ondertussen een bakplaat invetten of met bakpapier bekleden. Na dit alles van het deeg kleine balletjes draaien ,op de bakplaat leggen ,iets plat drukken en met losgeklopt ei bestrijken. In een voorverwarmde oven (175 graden) in ongeveer 15 minuten gaar bakken. In de geopende oven laten bekoelen en dan met een pannekoekmes lossteken en verder op een rooster laten afkoelen.
Martin_Bax179 17-03-2017
Het zijn kruidnoten op de foto!
Esthers_favourites 19-11-2014
Gisteren hebben de kinderen de pepernoten gemaakt, ze zijn heerlijk!
Clairetje1 16-11-2014
Ik heb ze net gemaakt en vind ze heerlijk. Net als mijn dochter.
udomaal 26-11-2002
Hallo, Willen jullie echte onvervalste ouderwetse pepernoten, nou dan kunnen jullie ze krijgen. Je zult ze alleen nog even zelf moeten bakken Op mijn pagina vinden jullie het recept. Ik heb het overgenomen uit een oud kookboek (1946) het is eventjes wat werk, maar ja. Ik heb maar niets aan de ouderwetse spelling veranderd anders is het authentieke van dit recept ook meteen weg. Eet smakelijk en een heerlijk avondje.
pang500 20-11-2002
Het was heerlijk!! De kinderen vinden het ook leuk om deze taart mee te bakken Hij staat bij mijn favoriete recepten. Merci!!