Een wafel ijzer of op zijn drens een kniepertjes iezer
Een lekker zoet wafeltje word in plattevorm met oudjaar genutigt en in opgerolde vorm met nieuwjaar
Boter zeer langzaam smelten daarna bloem,suiker en eieren toevoegen en alles samemen een geheel maken wafel ijzer voorverwarmen en de meeste die nute koop zijn hebben een termostaat ik zet hem meest al op lampje 3 a 4
Doe een lepel van het deeg in de voorverwarmde ijzer knijp hem dicht goed vasthouden wafel er uit als hij goudgeel is en laten afkoelen op een roostertje in dien men hem als nieuwsjaarrolletje wenst te hebben dan direckt na het uithalen van het wafeltje oprollen met een rond roetje
Dit is echter een tradioneeloud en nieuwjaars recept de betekenis hier van is nl. deze op oudjaarsdag gaf men een kniepertje daar het jaar voorbij was en helemaal open wist men wat men gehad had dat jaar echter het rolletje gaf men op nieuwjaars dag het jaar begint men kan nog niet zien wat men verwachten kan voorspoet tegenspoet en ga zo maar door
Lammy1954 29-12-2014
Dit is geen Drents recept want daar gaat ook nog kaneel en anijspoeder door en een zakje vanillesuiker. Sommigen doen er ook nog een glaasje jonge jenever door maar persoonlijk vind ik dat te scherp.
season25 14-12-2007
ik neem hem mee,met een beetje anijs en kaneel krijg je nog meer smaak.
riasara 07-05-2004
MMMMMMMMM ze zijn heerlijk ik hoop dat iemands ze nog vaak voor me bakt
msweersgehl 04-02-2003
Zalig,gevuld met slagroom(rolletjes).Ik maak ze ook met oud en nieuw.
Marianne
cassiedevries 03-01-2003
Deze zijn lekker maar smaken anders dan die van mij. Ik doe er ook nog een beetje kaneel in volgens recept van mijn Oma (woonde in Erica).