1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Gehakt
  6. Ovenschotel met bloemkool en gehakt

Ovenschotel met bloemkool en gehakt

Door: jettyjh

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 13-10-2002

Ingrediënten 4 personen


- 1 Hollandse bloemkool
- 4 eieren
- 1 dl. melk
- zout, peper, nootmuskaat
- 300 gr. gehakt
- boter voor het invetten
- paneermeel of geraspte kaas


Verder heb je nodig


Foodprocessor of staafmixer
Ovenschotel
Kom

Ovenschotel met bloemkool en gehakt
Ovenschotel met bloemkool en gehakt
Ovenschotel met bloemkool en gehakt
Ovenschotel met bloemkool en gehakt
Ovenschotel met bloemkool en gehakt
Ovenschotel met bloemkool en gehakt

Een ovenschotel met bloemkool en gehakt. Onze kinderen vinden het heeeeeeeeeeerlijk

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de bloemkool schoon, verdeel hem in roosjes en kook hem gaar met wat zout.
Bak het gehakt rul.
Vet de ovenschaal in.
Laat de oven vast voorverwarmen op 200 gr.

Bereidingswijze

Neem de helft van de gekookte bloemkool en pureer dit. Klop de eieren los met de melk en voeg de bloemkoolpuree toe. Doe hierna het gehakt erdoor en voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe. Doe alles in de ingevette ovenschaal en leg hierop de overgebleven bloemkoolroosjes. Strooi er het paneermeel of de geraspte kaas over en zet de schaal ongeveer 40 min. in de oven.

Serveertip

Lekker met gekookte aardappelen.



Deel dit recept

Reacties (37)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jettyjh
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top