
- 1 Hollandse bloemkool
- 4 eieren
- 1 dl. melk
- zout, peper, nootmuskaat
- 300 gr. gehakt
- boter voor het invetten
- paneermeel of geraspte kaas
Foodprocessor of staafmixer
Ovenschotel
Kom
Een ovenschotel met bloemkool en gehakt. Onze kinderen vinden het heeeeeeeeeeerlijk
Maak de bloemkool schoon, verdeel hem in roosjes en kook hem gaar met wat zout.
Bak het gehakt rul.
Vet de ovenschaal in.
Laat de oven vast voorverwarmen op 200 gr.
Neem de helft van de gekookte bloemkool en pureer dit. Klop de eieren los met de melk en voeg de bloemkoolpuree toe. Doe hierna het gehakt erdoor en voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe. Doe alles in de ingevette ovenschaal en leg hierop de overgebleven bloemkoolroosjes. Strooi er het paneermeel of de geraspte kaas over en zet de schaal ongeveer 40 min. in de oven.
Lekker met gekookte aardappelen.
smivla 22-09-2019
Helaas waren hier de reacties ' weinig smaak' en babyvoeding'. Misschien doordat ik 2 pakken diepvries bloemkoolroosjes had gebruikt?
Cyn12345 09-09-2019
Vandaag gemaakt voor het eerst. ipv vlees gehakt heb ik het vegetarisch gedaan! Een tip: De geraspte kaas heb ik pas halverwege de baktijd eroverheen gestrooid en daarna weer verder laten garen. De kaas is dan zacht gesmolten wat mijn voorkeur heeft. Zeker voor herhaling vatbaar!
Jootje86 21-07-2018
Vandaag gemaakt, super lekker en makkelijk te maken. Neem t recept mee, dank je wel.
Nomy1 11-06-2018
Het staat nu in de oven.. ik ben benieuwd
pwiggers 21-01-2017
Leuk recept. Lijkt me erg lekker. Meegenomen.