Poolse Zuurkoolschotel

  • Pools, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 uien

? 4 el reuzel (of boter)

? 500 gram zuurkool

? 5 tomaten

? 1/4 liter bouillon

? 300 gram cervelaatworst in dikke plakken

? 0,5 tl witte peper

? mp suiker

? 1 bekertje yoghurt.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De uien schillen, in vieren snijden, onderin de geprepareerde Romertopf leggen en hier op de losgetrokken zuurkool en het vet verdelen.
Het geheel afdekken met de in dikke plakken gesneden tomaten en de plakken worst, daarna overgieten met de bouillon.
Het gerecht ca. 75 minuten smoren in een oven van 250? C en voor het opdienen op smaak afmaken met peper, zout en suiker. Vervolgens de zuurkool overgieten met de yoghurt.

Serveertip

Lekker met Aardappelpuree.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

jpjvdberg avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten