Bloemkoolschotel met aardappelen en gehakt, gegratineerd

  • Nederlands, Ovenschotel
  • 30-60 min.

Een lekkere en apparte eenpans-ovenschotel die je ook heel makkelijk van te over kan klaar maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 bloemkool, 750 gram aardappelen in schijfjes gesneden, 400 gram tomaten in plakjes gesneden, 500 gram gehakt, 100 gram parmezaanse kaas, 3 eetlepels paneermeel, 120 gram champignons,40 gram boter, 2 uien fijngesneden, 3 eetlepels peterselie, 3 eieren, klein beetje nootmuskaat , 2 dl zure room.

Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 910,49 kcal
Koolhydraten 52,27 g
Eiwitten 51,62 g
Vetten 52,46 g
Benodigdheden

Oven voorverwamen op 175 graden.

Bereidingswijze

Snijd de bloemkool in roosjes was deze en kook deze 10 minuten. Kook de aardappelschijfjes 8 minuten. Bak de uien en champignons mooi van kleur en doe dan het gehakt er bij. Voeg zout, peper en een beetje kerrie toe.
Beboter een ovenschaal en leg onderin de aardappelschijfjes, daarop het gehaktmengsel dan de bloemkool , en daarop de plakjes tomaten. Klop de eieren met de zure room een de helft van de parmezaanse kaas en de helft van de peterselie. Schenk dit over de bloemkoolschotel.
Als laatste vermeng je de overige parmezaanse kaas met de paneermeel en wat nootsmuskaat. Strooi dit als laatste over de ovenschotel met wat peterselie.
Bak het gerechte in ca. 30 minuten in de oven op 175 graden

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marianneoud avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten