Bloemkoolschotel met aardappelen en gehakt, gegratineerd

  • Nederlands, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 12-10-2002
  • Bloemkoolschotel met aardappelen en gehakt, gegratineerd

    Bloemkoolschotel met aardappelen en gehakt, gegratineerd

    Bloemkoolschotel met aardappelen en gehakt, gegratineerd

Een lekkere en apparte eenpans-ovenschotel die je ook heel makkelijk van te over kan klaar maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 bloemkool, 750 gram aardappelen in schijfjes gesneden, 400 gram tomaten in plakjes gesneden, 500 gram gehakt, 100 gram parmezaanse kaas, 3 eetlepels paneermeel, 120 gram champignons,40 gram boter, 2 uien fijngesneden, 3 eetlepels peterselie, 3 eieren, klein beetje nootmuskaat , 2 dl zure room.

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven voorverwamen op 175 graden.

Bereidingswijze

Snijd de bloemkool in roosjes was deze en kook deze 10 minuten. Kook de aardappelschijfjes 8 minuten. Bak de uien en champignons mooi van kleur en doe dan het gehakt er bij. Voeg zout, peper en een beetje kerrie toe.
Beboter een ovenschaal en leg onderin de aardappelschijfjes, daarop het gehaktmengsel dan de bloemkool , en daarop de plakjes tomaten. Klop de eieren met de zure room een de helft van de parmezaanse kaas en de helft van de peterselie. Schenk dit over de bloemkoolschotel.
Als laatste vermeng je de overige parmezaanse kaas met de paneermeel en wat nootsmuskaat. Strooi dit als laatste over de ovenschotel met wat peterselie.
Bak het gerechte in ca. 30 minuten in de oven op 175 graden

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Marlies1972 avatar
Marlies1972 06-12-2013

Gehakt met de bloemkool lekker van smaak, maar de aardappels vind ik heel droog, niet echt lekker. Die doe ik de volgende keer apart, als puree ofzo...

carolientje61 avatar
carolientje61 03-02-2013

Hallo Marianne, ik neem je recept mee. Het lijkt me erg lekker. Dank je wel. groetjes Carin

wishfulthinker avatar
wishfulthinker 03-02-2013

Hoi, Dit recept is heerlijk! Wel een toevoeging: ik had naar verhouding erg weinig saus om eroverheen te doen, waardoor de onderkant wat aan de droge kant bleef. Daarom iets meer saus maken (bijv. 2x zoveel) en dan een deel over het gehakt heen en een deel over de bovenkant. Maar verder heerlijk recept: bedankt!

ArualB avatar
ArualB 10-10-2011

Ik neem je recept mee, dank je wel.

hilde1007 avatar
hilde1007 05-11-2003

even meenemen want dit wil ik hier eens uitproberen

helenben avatar
helenben 05-10-2003

ik neem deze graag ff mee, hollandse kost op bijzondere manier, groet helen

orphan avatar
orphan 17-08-2003

Hoi Marianne. Heb ook dat recept meegenomen. Lijkt me heerlijk,ga het zeker een keer maken. Vroni.

kimrobin avatar
kimrobin 18-04-2003

lijkt me heerlijk zal het eens uitproberen groetjes Tiny

katia.b avatar
katia.b 16-01-2003

Hoi hoi, Lijkt me heerlijk. Staat op het menu voor het weekend. Groetjes, Katia.

anita4 avatar
anita4 07-01-2003

hoi marianne, ziet er heerlijk uit zeg! ik neem het mee. groetjes van anita

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten