1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Bloemkoolschotel met aardappelen en gehakt, gegratineerd

Bloemkoolschotel met aardappelen en gehakt, gegratineerd

  • Nederlands, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-10-2002

Ingrediënten 4 personen


1 bloemkool, 750 gram aardappelen in schijfjes gesneden, 400 gram tomaten in plakjes gesneden, 500 gram gehakt, 100 gram parmezaanse kaas, 3 eetlepels paneermeel, 120 gram champignons,40 gram boter, 2 uien fijngesneden, 3 eetlepels peterselie, 3 eieren, klein beetje nootmuskaat , 2 dl zure room.


Verder heb je nodig


Oven voorverwamen op 175 graden.

Bloemkoolschotel met aardappelen en gehakt, gegratineerd
Bloemkoolschotel met aardappelen en gehakt, gegratineerd

Een lekkere en apparte eenpans-ovenschotel die je ook heel makkelijk van te over kan klaar maken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de bloemkool in roosjes was deze en kook deze 10 minuten. Kook de aardappelschijfjes 8 minuten. Bak de uien en champignons mooi van kleur en doe dan het gehakt er bij. Voeg zout, peper en een beetje kerrie toe.
Beboter een ovenschaal en leg onderin de aardappelschijfjes, daarop het gehaktmengsel dan de bloemkool , en daarop de plakjes tomaten. Klop de eieren met de zure room een de helft van de parmezaanse kaas en de helft van de peterselie. Schenk dit over de bloemkoolschotel.
Als laatste vermeng je de overige parmezaanse kaas met de paneermeel en wat nootsmuskaat. Strooi dit als laatste over de ovenschotel met wat peterselie.
Bak het gerechte in ca. 30 minuten in de oven op 175 graden



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud


Reacties (16)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top