MARSEPEIN

  • Nederlands, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 11-10-2002

Leuk om cadeau te geven!

Deel dit recept

Ingrediënten
****Voor 1 kilo marsepein:****
* 350 gram blanke amandelen
* 2 eiwitten
* 500 gram suiker
* 1 3/4 dl water
* poedersuiker
* eventueel nog 1 eetlepel oranjebloesemwater.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
* Amandelmolen
* Pan
* Plastic folie.

Voorbereiding

* De 350 gram amandelen fijnmalen in de amandelmolen en het droge maalsel opnieuw malen.
* Twee eiwitten iets losser kloppen.

Bereidingswijze

* Voor suikerstroop 500 gram suiker en 1 3/4 dl water zachtjes al roerend tegen de kook aanbrengen ,zodat de suiker oplost en zonder roeren laten koken tot 116 graden(met de suikerthermometer) of tot een eetlepel stroop in ijskoud water een kneedbaar balletje vormt.
* De stroop van het vuur nemen en al roerend wat laten afkoelen(het blijft ondoorzichtig).
* De gemalen amandelen en losgeklopte eiwitten erdoor roeren en nog 1 minuut al roerend zacht verwarmen ,zodat het mengsel een stevige bal vormt.
* Eventueel 1 eetlepel oranjebloesemwater door de marsepein kneden.
* De marsepein op een met poedersuiker bestoven werkvlak uitrollen ,laten afkoelen en dan kneden tot een bal.
* Een te vochtig mengsel kunt u met nog wat poedersuiker steviger kneden.
* De marsepein blijft (in plastic folie) een paar weken houdbaar in de koelkast.

Serveertip

Voor speculaasballetjes van het marsepein knikkers vormen en deze door een mengsel van 2 eetlepels cacaopoeder ,4 eetlepels poedersuiker en 1 eetlepel speculaaskruiden rollen. Leuk om cadeau te geven!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

yolande80 avatar
yolande80 09-11-2011

ga het zeker proberen, ben gek op marsepein! laat nog wel weten hoe het gelukt is!

hcmkroon avatar
hcmkroon 22-11-2002

Heerlijk recept! Jammie jammie De ontvangers waren ook zeer gelukkig. Ineke

harmpie100 avatar
harmpie100 19-11-2002

bleg, wat was dat ranzig !!

oesjepoesje avatar
oesjepoesje 17-11-2002

Wij vonden het zalig lekker, we hebben het al enorm veel gemaakt, ik zou zeggen stuur maar nog zulke recepten. Smullige groetjes

popelke avatar
popelke 12-11-2002

ik vond het heel lekker.ik ben van plan het nog te maken!

elb avatar
elb 10-11-2002

Hoi,ik kom even zeggen dat ik jouw recept bij mijn favorieten heb gezet. Groetjes van Erna.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten