1. Home
  2. Recepten
  3. Slanke keuken
  4. Warme kipsalade

Warme kipsalade

  • Slanke keuken, Salade
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-10-2002

Ingrediënten 6 personen


50 gr gemengde slablaadjes
50 gr babyspinazieblaadjes
50 gr waterkers
2 el chilisaus
2 el droge sherry
1 el lichte sojasaus
1 el tomatenketchup
2 tl olijfolie
8 sjalotjes, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
350 gr kippenborst zonder vel en botten, in stukjes gesneden
1 rode paprika, in reepjes
175 gr peultjes
1 blik a 400 gr babymais, uitgelekt en in de lengte gehalveerd
275 gr bruine rijst
zout en versgemalen zwarte peper
verse takjes peterselie, als garnering



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schik de gemengde slablaadjes en de spinazieblaadjes op een grote schaal; maak hele grote wat kleiner. Voeg de waterkers toe en meng alles.
Meng in een kleine schaal de chilisaus, sherry, sojasaus en tomatenketchup.

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in een bakpan of wok. Fruit de sjalotjes en het knoflook 1 min. Voeg de kip toe en bak het vlees onder voortdurend roeren 3-4 min. Voeg de paprika, peultjes, mais en rijst toe en roerbak alles 2-3 min.
Giet de chilisaus erbij en roerbak het geheel nog 2-3 min. tot de saus heet is en pruttelt. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Serveertip

Schep het kipmengsel op de slablaadjes, meng alles goed, garneer de salade met een takje verse peterselie el serveer meteen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van driel1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van driel1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top