Warme kipsalade

  • Slanke keuken, Salade
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 11-10-2002

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
50 gr gemengde slablaadjes
50 gr babyspinazieblaadjes
50 gr waterkers
2 el chilisaus
2 el droge sherry
1 el lichte sojasaus
1 el tomatenketchup
2 tl olijfolie
8 sjalotjes, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
350 gr kippenborst zonder vel en botten, in stukjes gesneden
1 rode paprika, in reepjes
175 gr peultjes
1 blik a 400 gr babymais, uitgelekt en in de lengte gehalveerd
275 gr bruine rijst
zout en versgemalen zwarte peper
verse takjes peterselie, als garnering

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Schik de gemengde slablaadjes en de spinazieblaadjes op een grote schaal; maak hele grote wat kleiner. Voeg de waterkers toe en meng alles.
Meng in een kleine schaal de chilisaus, sherry, sojasaus en tomatenketchup.

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in een bakpan of wok. Fruit de sjalotjes en het knoflook 1 min. Voeg de kip toe en bak het vlees onder voortdurend roeren 3-4 min. Voeg de paprika, peultjes, mais en rijst toe en roerbak alles 2-3 min.
Giet de chilisaus erbij en roerbak het geheel nog 2-3 min. tot de saus heet is en pruttelt. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Serveertip

Schep het kipmengsel op de slablaadjes, meng alles goed, garneer de salade met een takje verse peterselie el serveer meteen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten