Zuurdeeg

  • Internationaal, Brood
  • > 120 min.

zuurdeeg is vermoedelijk een van de oudste rijsmiddelen voor brooddeeg..

Deel dit recept

Ingrediënten
het is gebaseerd op een mengsel van roggemel en water,beide twee woneren der natuur ..omdat ze samen melkzuurbacterien op bouwen die je nodig hebt om brood te bakken,aangezien dit deeg gluten mist.bovendien beschermen deze bactirien het gebakken brood tegen schimmel en verlengt het de houdbaarheid.maar bovenal geeft het het brood na een meerdaags rijsigings proces structuur en een volle smaak,en een heel lichverteerbaar karakter.een natuurlijk zuurdeeg word volgens de klassieke manier dire dagen te rijzen gelegd,komijn (wat vaak hier in verwerkt zit) is niet alleen een smaakrijke kruid soort maar heeft ook een positiefe inwerking op het verzurings proces
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bassisdeeg: 400 gr middelgrote roggezaden,1 theelpel gemalen korriander,

Bereidingswijze

roer 100 gr rogge met de komijn en 1,5 dl lauw water samen tot een dunne pap.en laat het afgedekt rijzen op een warme plaats in 2 dagen .wanneer het een zwak zure lucht heeft gekregen ,worden de luchtbellen opgebouwd en word het een luchtig mengsel dan is het tijd om 100 gr rogge bij te voegen en 1 dl lauw water.laat het vervolgens nog eens rijzen voor een dag.doe er op de derde dag de rest van de rogge bij en 2 dl lauw water,laat het daarna afgedekt rijzen voor een dag meer.

Serveertip

en nu is het klaar voor consumptie

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

cleos_granen_paleis avatar
cleos_granen_paleis

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten