1. Home
  2. Recepten
  3. Zalm-komkommer hapjes

Zalm-komkommer hapjes

Door: san31

  •  , Tussendoortje
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 10-10-2002

Ingrediënten 8 personen


300 g zalmfilet,
4 el citroensap,
zout, peper,
50 g zachte boter,
2 el dille (gehakt),
2 tl Dijon mosterd,
300 g komkommer,
dille voor de versiering.



Een lekker hapje tussendoor.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zalmfilet met een scherp mes schuin in circa 2 mm dunne strepen snijden.
Op een vlak bord leggen, 3 el citroensap en iets zout erop geven.
Zalm 30 minuten in de koelkast zetten. Ondertussen boter, dille, mosterd
en 1 el citroensap verroeren. Dilleboter met zout en peper op smaak brengen. Komkommer schillen en halveren. De pitten verwijderen en het vruchtvlees
in 1 cm dikke plakjes snijden. Zalm met keukenpapier afdrogen. Dilleboter
voorzichtig op de zalmstreepjes verdelen en er een komkommerplakje mee omwikkelen. Zalm-komkommerhapjes met houten stokjes vastzetten en met
dille versieren.

Eet smakelijk!

Serveertip

Per persoon: 270 kcal, 21g vet
Bron: Maison Culinaire



Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van san31
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top