1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Knoflooksoep

Knoflooksoep

Door: josianenijssen

  • Belgisch, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-10-2002

Ingrediënten 4 personen


10-12 teentjes knoflook
3/4 liter runderbouillon (van tablet)
1/8 l slagroom
1 eetlepel maizena
peper, zout
2 eetlepels croutons
2 eetlepels fijngehakte peterselie



Zacht van smaak doordat de teentjes eerst gekookt worden. Heel bijzonder!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pel de teentjes knoflook en kook ze ca. 20 minuten in water met wat zout. Dep ze droog met keukenpapier, doe ze met 'n klein deel van de bouillon in de keukenmachine en pureer de knoflook. Doe de puree in een pan en voeg de rest van de bouillon toe.

Bereidingswijze

Breng de knoflooksoep aan de kook. roer de maizena met de room tot een papje en bind hiermee de soep. Even op smaak brengen met peper en zout. Schenk de soep in 4 kommen en strooi de croutons en de peterselie er over. Serveren met warme toast met boter.

Serveertip

Knoftip: voeg, om een gerecht een licht accent van knoflook mee te geven, 1 of 2 hele teentjes knoflook toe, die voor de helft gepeld zijn. Verwijder ze voor het serveren.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top