2 dunne preien1 kleine knolselderie1 blikje mais3 blikjes
mandarijntjes3 rode appelscitroensap200 gr. gekookte
achterham, neem 2 plakken van ca 100 gr.3 gekookte eieren300 gr.
mayonaise2 dl. slagroomzoutpeper
Dit recept heeft 24 uur nodig om op smaak te komen !!!
Een salade die het uitstekend doet bij een buffet.
Was de preien en snijd ze in hele dunne ringetjes.Schil de selderie
knol dik.Rasp de selderieknol en de appel op een grove rasp.Meng
dit met citroensap tegen het verkleuren.Snijd de ham in flinterdunne
reepjes.
Neem een hoge, glazen schaal en leg daar de ringetjes prei in.Gevolgd
door een laag knolselderie, mais, mandarijnen en de ham.Pel de eieren
en snijd ze in plakjes die je weer over de ham heen schikt.Meng de
mayonaise met de slagroom en doe er een klein beetje van het mandarijnensap
bij tot je een dikke, vloeiende saus hebt.Kruid hem met wat zout en
peper en schenk het dan over de salade.Zet de salade voor gebruik
24 uur in de koelkast.
Lekker fris, bij een koud en warm buffet.Eet smakelijk !
marianneoud 16-09-2008
Neem je recept mee
Dank
Marianne
verkoulen 10-03-2004
Wat een prachtige, onverwachte verrassing! Ook in deze wintertijd is een salade vooraf, van dit soort, prima.
Als vervolg had ik knolselderiesoep en een stamppot van chinese kool. Een succes.
Ga door, ik volg wel.
Harry Verkoulen, Hilvarenbeek.