1. Home
  2. Recepten
  3. Duitse keuken
  4. Mandarijn-groentesalade met ham

Mandarijn-groentesalade met ham

  • Duits, Buffet
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 09-10-2002

Ingrediënten


2 dunne preien1 kleine knolselderie1 blikje mais3 blikjes
mandarijntjes3 rode appelscitroensap200 gr. gekookte
achterham, neem 2 plakken van ca 100 gr.3 gekookte eieren300 gr.
mayonaise2 dl. slagroomzoutpeper


Verder heb je nodig


Dit recept heeft 24 uur nodig om op smaak te komen !!!


Een salade die het uitstekend doet bij een buffet.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de preien en snijd ze in hele dunne ringetjes.Schil de selderie
knol dik.Rasp de selderieknol en de appel op een grove rasp.Meng
dit met citroensap tegen het verkleuren.Snijd de ham in flinterdunne
reepjes.

Bereidingswijze

Neem een hoge, glazen schaal en leg daar de ringetjes prei in.Gevolgd
door een laag knolselderie, mais, mandarijnen en de ham.Pel de eieren
en snijd ze in plakjes die je weer over de ham heen schikt.Meng de
mayonaise met de slagroom en doe er een klein beetje van het mandarijnensap
bij tot je een dikke, vloeiende saus hebt.Kruid hem met wat zout en
peper en schenk het dan over de salade.Zet de salade voor gebruik
24 uur in de koelkast.

Serveertip

Lekker fris, bij een koud en warm buffet.Eet smakelijk !



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekker-met-fruit


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekker-met-fruit
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top