1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Gevulde witlof

Gevulde witlof

Door: luckyjo

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-10-2002

Ingrediënten 3 personen


650 gram witlof -
1 eetlepel boter -
100 gram gesnipperde achterham -
1 zakje Maggi Groentesmoor Ham-Kaas -
geraspte belegen kaas



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Neem 12 mooie grote blaadjes van de witlof en houd die apart. Snijd de rest overdwars in dunne reepjes.
Smelt boter in een pan. Roer er de achterham door en laat op laag vuur 5 minuten smoren.
Voeg de lofreepjes toe en laat die met het deksel op de pan circa 12 minuten smoren.
Bereid de Maggi Groentesmoor Ham-Kaas met 1 dl koud water. Roer de gewelde mix door de lof, breng het aan de kook en laat nog even smoren.
Leg de achtergehouden lofblaadjes in een ovenschaal. Schep de gesmoorde witlof in de blaadjes en bestrooi met wat geraspte belegen kaas.

Serveertip

Lekker met gebakken sauzijsjes.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top