1. Home
  2. Recepten
  3. Thaise keuken
  4. Thaise Vissoep

Thaise Vissoep

Door: meatteam1

  • Thais, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-10-2002

Ingrediënten 8 personen


2 liter visbouillon, 5 dl kokosmelk, 1 el rode currypasta, 2 rode chilipepertjes, 500 gr scampi, 500 gr gemengde visfilet(kabeljauw, zalm...)-instukjes, 2 preien, 2 wortelen, 1 stengel selderij, 4 citroenblaadjes, 2 stengels citroengras, 2 teentjes knoflook, Thaise Vissaus(Nam Pla)-naar smaak, 1 el verse gember, olijfolie, 4 el korianderblaadjes-gehakt, peper, zout.



Ontdek meer:

Voorbereiding

1:Maak alle groenten schoon en snij ze in fijne julienne. Pel de scampi, verwijder het darmkanaaltje en spoel twee keer in zout water.
2:Snij het citroengras in plakjes en versnipper de pepertjes, de gepelde knoflook en de gember. Stoof de groenten en kruiden kort aan in hete olie.

Bereidingswijze

3:Roer de currypasta door de groenten en voeg er de hete bouillon aan toe. Breng aan de kook en doe er de kokosmelk bij. Breng opnieuw aan de kook, neem de pan van het vuur en voeg er de vis en scampi aan toe. Laat een paar minuten rusten.
4:Bestrooi de soep met koriander en breng op smaak met vissaus, peper en zout. Serveer in een mooie visterrine.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van meatteam1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top