1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Spekjestaart met knolselderij

Spekjestaart met knolselderij

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-10-2002

Ingrediënten 4 personen


6 plakjes bladerdeeg (diepvries)
1 knolselderij
3 (rode) uien
zout
125 g magere spekreepjes
bloem om uit te rollen
4 eieren (M)
1 dl room culinair
1 el gedroogde oregano



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat de plakjes bladerdeeg los van elkaar ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 ?C. Snijd de knolselderij in plakken van ca. 1 cm dik. Schil de plakken,snijd de ingroeisels weg en snijd de plakken in dobbelsteentjes. Pel de uien en snijd ze in partjes. Kook de knolselderij in weing water met zout in ca. 15 minuten beetgaar. Giet ze af en laat ze goed uitlekken. Bak de spekreepjes in een droge koekenpan knapperig uit en schep de ui erdoor. Bak de uien 3 minuten mee. Schep het spekmengsel door de knolselderij. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar op een met bloem bestoven werkvlak en rol ze uit tot een lap van ca. 30 cm ?.Bekleed een ingevette lage taartvorm ermee en prik de bodem met een vork in. Klop de eieren met de room culinair, de oregano en peper en zout naar smaak los. Verdeel het knolselderijmengsel over de taartbodem en schenk het eimengsel erover. Bak de taart in de voorverwarmde oven in ca, 40 minuten goudbruin en gaar.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kruiden_tuintje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kruiden_tuintje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top