Franse vissoep

  • Frans, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 08-10-2002

Eenvoudig maar niettemin (door de vis) wat duurder dan het gemiddelde recept. Wel erg lekker!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 pak koolvisfilet (400 gram)

? 1 pak kabeljauwfilet (400 gram)

? 2 dikke preien

? 4 wortelen

? 1 kleine venkelknol

? 1 visbouillontablet

? 2 teentjes knoflook, stukje sinaasappelschil

? 0,5 tl koenjit (geelwortelpoeder), 2 blaadjes laurier, 4 takjes peterselie

? 1 dl olijfolie

? 1 blik gepelde tomaten

? 1 dl witte wijn

? 150 gram gekookte mosselen, 150 gram Noorse garnalen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Laat de vis ontdooien en snijd ze in grove stukken. Snijd de groenten klein. Breng 1 liter water met het bouillontablet tegen de kook aan. Voeg de helft van de groenten, 1 in plakjes gesneden teentje knoflook, sinaasappelschil, koenjit en laurier toe en laat dit ca. 15 minuten zachtjes koken. Bak intussen de rest van de groenten met het uitgeperste teentje knoflook in de olie in een braadpan in ca. 5 minuten goudbruin. Zeef de bouillon en roer dit samen met de tomaten en het vocht ervan bij de gebakken groenten. Zet het vuur hoog en laat de massa 5 minuten hard doorkoken. Voeg de stukken vis en de wijn toe en laat de soep nog 8 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de mosselen, garnalen en geknipte peterselie toe en maak op smaak af met wat zout en versgemalen peper.

Serveertip

Lekker met warm Stokbrood en Kruidenboter.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten