1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Marokkaanse keuken
  5. Pompoen
  6. Marokkaans rundvlees met pompoen

Marokkaans rundvlees met pompoen

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 08-10-2002

Ingrediënten 4 personen


? 750 g runderlappen
? 2 uien
? 1 rode peper
? 40 g boter of margarine
? zout
? versgemalen peper
? 1 theelepel gemberpoeder
? 2 theelepels paprikapoeder pikant
? 1/2 theelepel gemalen komijn (djinten)
? 1 theelepel kaneelpoeder
? 1 zakje saffraandraadjes
? 1 courgette
? 500 g pompoen
? 1/2 zakje verse koriander (` 15 g)
? 10 zwarte olijven zonder pit



..Pompoen..

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Vlees in 12 stukken snijden. Uien pellen en snipperen. Peper in lengte halveren, zaadlijst verwijderen en helften in stukjes snijden. In braadpan boter verhitten en vlees rondom dichtschroeien. Op laag vuur uien en peper ca. 2 minuten meefruiten. Zout, peper, paprikapoeder, gemberpoeder, komijn, kaneel en saffraan toevoegen en zoveel warm water dat vlees onderstaat. Vlees afgedekt op laag vuur ca. 1 1/2 uur zachtjes stoven.Courgette wassen en in stukken snijden. Pompoen schoonmaken en in blokjes snijden. Koriander fijnknippen. Courgette, pompoen en helft van koriander aan vlees toevoegen en 1/2 uur zachtjes stoven. Op smaak brengen met zout en peper. Intussen olijven in plakjes snijden. Vleesmengsel overdoen in schaal en bestrooien met olijven en rest van koriander. Lekker met stokbrood.




Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ej_ra_klein


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ej_ra_klein
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top