Ovenschotel met andijvie, eieren en kaas
- Vegetarisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Andijvie, puree, eieren en kaas vormen de voornaamste ingrediënten voor deze lekkere ovenschotel die je echt moet proberen ( snel en lekker )
Ingrediënten 2 personen
600 gram andijvie in grovere reepjes gesneden - 500 gram kruimige aardappelen, melk en boter of 1 zakje instant aardappelpuree voor ovenschotels - 2 eieren - 50 gram geraspte belegen kaas - peper - zout - nootmuskaat - 1 eetlepel boter - 1 eetlepel bloem - 1 eetlepel fijngesneden uiVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 508,06 kcal |
Koolhydraten | 57,18 g |
Eiwitten | 25,12 g |
Vetten | 17,54 g |
Benodigdheden
Ovenschaal
Bereidingswijze
Schil de aardappelen, snij ze in kleine stukken en kook de aardappelen gaar.
Laat de aardappelen goed droog stomen.
Stamp de aardappelen met wat melk en boter tot je een lekkere stevige aardappelpuree hebt of maak de aardappelpuree volgens de gebruiksaanwijzing op het pakje.
Kook de andijvie met het aanhangend (was)water niet langer dan 5 minuten en laat deze dan heel goed uitlekken. Smelt de boter in de (andijvie-)pan en bak hierin het uitje glazig.
Voeg de bloem hierbij, goed roeren en even meebakken.
Voeg dan de uitgelekte andijvie hierbij, goed roeren en dan snel van warmtebron afhalen.
Op smaak maken met peper, zout en nootmuskaat.
Oven voorverwarmen op 250 graden.
Doe eerst de andijvie en dan de aardappelpuree in de ovenschaal.
Maak twee brede kuiltjes in de puree en breek hier in de eieren.
Bestrooi de eieren licht met zout.
Bestrooi de hele ovenschotel met de geraspte kaas.
Dan nog 20 tot 25 minuten in de oven en smullen maar.
Bron
Vriendin
Serveertip
Voor niet-vegetariërs lekker met een balletje gehakt.