
Andijvie, puree, eieren en kaas vormen de voornaamste ingrediënten voor deze lekkere ovenschotel die je echt moet proberen ( snel en lekker )
600 gram andijvie in grovere reepjes gesneden - 500 gram kruimige aardappelen, melk en boter of 1 zakje instant aardappelpuree voor ovenschotels - 2 eieren - 50 gram geraspte belegen kaas - peper - zout - nootmuskaat - 1 eetlepel boter - 1 eetlepel bloem - 1 eetlepel fijngesneden ui
Ovenschaal
Schil de aardappelen, snij ze in kleine stukken en kook de aardappelen gaar.
Laat de aardappelen goed droog stomen.
Stamp de aardappelen met wat melk en boter tot je een lekkere stevige aardappelpuree hebt of maak de aardappelpuree volgens de gebruiksaanwijzing op het pakje.
Kook de andijvie met het aanhangend (was)water niet langer dan 5 minuten en laat deze dan heel goed uitlekken. Smelt de boter in de (andijvie-)pan en bak hierin het uitje glazig.
Voeg de bloem hierbij, goed roeren en even meebakken.
Voeg dan de uitgelekte andijvie hierbij, goed roeren en dan snel van warmtebron afhalen.
Op smaak maken met peper, zout en nootmuskaat.
Oven voorverwarmen op 250 graden.
Doe eerst de andijvie en dan de aardappelpuree in de ovenschaal.
Maak twee brede kuiltjes in de puree en breek hier in de eieren.
Bestrooi de eieren licht met zout.
Bestrooi de hele ovenschotel met de geraspte kaas.
Dan nog 20 tot 25 minuten in de oven en smullen maar.
Voor niet-vegetariërs lekker met een balletje gehakt.
Vriendin
pwiggers 26-10-2020
In mijn meldingen zegt Geem58 op 25 oktober 2020 22:55:35 : Wat een leuke reactie.. en ja het viel erg in de smaak... ik was zelfs verbaasd dat mijn jongste zoon gewoon mee at, want andijvie eet ie nooit. Dus mijn complimenten voor het recept!!
pwiggers 10-06-2020
Dank je wel FrankJPSanders voor het plaatsen van een foto bij dit recept. Ik kreeg hierover een melding van Smulweb. Ik ga ervan uit dat de ovenschotel bij jullie in de smaak is gevallen.