Ovenschotel met andijvie, eieren en kaas

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 07-10-2002

Andijvie, puree, eieren en kaas vormen de voornaamste ingrediënten voor deze lekkere ovenschotel die je echt moet proberen ( snel en lekker )

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
600 gram andijvie in grovere reepjes gesneden - 500 gram kruimige aardappelen, melk en boter of 1 zakje instant aardappelpuree voor ovenschotels - 2 eieren - 50 gram geraspte belegen kaas - peper - zout - nootmuskaat - 1 eetlepel boter - 1 eetlepel bloem - 1 eetlepel fijngesneden ui
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschaal

Bereidingswijze

Schil de aardappelen, snij ze in kleine stukken en kook de aardappelen gaar.
Laat de aardappelen goed droog stomen.
Stamp de aardappelen met wat melk en boter tot je een lekkere stevige aardappelpuree hebt of maak de aardappelpuree volgens de gebruiksaanwijzing op het pakje.
Kook de andijvie met het aanhangend (was)water niet langer dan 5 minuten en laat deze dan heel goed uitlekken. Smelt de boter in de (andijvie-)pan en bak hierin het uitje glazig.
Voeg de bloem hierbij, goed roeren en even meebakken.
Voeg dan de uitgelekte andijvie hierbij, goed roeren en dan snel van warmtebron afhalen.
Op smaak maken met peper, zout en nootmuskaat.
Oven voorverwarmen op 250 graden.
Doe eerst de andijvie en dan de aardappelpuree in de ovenschaal.
Maak twee brede kuiltjes in de puree en breek hier in de eieren.
Bestrooi de eieren licht met zout.
Bestrooi de hele ovenschotel met de geraspte kaas.
Dan nog 20 tot 25 minuten in de oven en smullen maar.

Bron

Vriendin

Serveertip

Voor niet-vegetariërs lekker met een balletje gehakt.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 06-05-2021

Dank je wel Annemieke. Leuk om te horen dat jullie de ovenschotel lekker vonden. Groet, Petra

wilhelminanita avatar
wilhelminanita 04-05-2021

Het was weer een heerlijke verrassing! Dankjewel Petra

pwiggers avatar
pwiggers 26-10-2020

In mijn meldingen zegt Geem58 op 25 oktober 2020 22:55:35 : Wat een leuke reactie.. en ja het viel erg in de smaak... ik was zelfs verbaasd dat mijn jongste zoon gewoon mee at, want andijvie eet ie nooit. Dus mijn complimenten voor het recept!!

pwiggers avatar
pwiggers 10-06-2020

Dank je wel FrankJPSanders voor het plaatsen van een foto bij dit recept. Ik kreeg hierover een melding van Smulweb. Ik ga ervan uit dat de ovenschotel bij jullie in de smaak is gevallen.

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47 10-12-2019

Kleine correctie. Per definitie eet een vegetariër geen producten van GEDODE dieren, dus geen vlees, geen vis, en ook geen producten zoals gelatine (van huid of beenderen)

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47 10-12-2019

Jawel hoor. Iemand, die VEGETARISCH is , eet geen dieren.( Alles wat oogjes heeft zeg maar) Geen vlees , vis of schaal en schelpdieren. Een vegetariër echter eet wel producten die van dieren afkomstig zijn. VEGANISTEN echter zijn mensen, die zelfs geen producten van dieren eten zoals eieren, melk , kaas en honing. Ze gebruiken zelfs geen leer of wol. Dit is een vegetarisch gerecht , dus eieren kan prima. Groetjes Lidy

Hannypannie avatar
Hannypannie 10-12-2019

Eieren kan toch niet voor een vegan recept???

pwiggers avatar
pwiggers 09-10-2017

Dat is nog eens leuk om te horen Dank je wel alexsmits853. Groet, Petra

alexsmits853 avatar
alexsmits853 05-10-2017

Deze was zo lekker, is zeker voor herhaling vatbaar. Bedankt

smuller10 avatar
smuller10 22-11-2015

Ik heb ervan gesmuld! Erg lekker. In plaats van melk heb ik creme fraiche gebruikt.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten