1. Home
  2. Recepten
  3. Indische Keuken

Indische keuken recepten (1.417)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Pittige indische rundvleesstoofpot (ook voor de slowcooker )

Een heerlijke Indische stoofpot. Een top-recept! Lekker als onderdeel van een rijsttafel, maar ook heel erg lekker als hoofdgerecht.

INGREDIENTEN

750 gram riblappen - 750 gram uien - zout, peper - 3 kruidnagelen - 1 laurierblad (of 1 blad daon salam )- 2 rode Spaanse pepers - 1/2 dl ketjap manis - 4 teentjes knoflook - 3 eetlepels olie - 1 theelepel ketoembar ( koriander ) - 1 afgestreken eetlepel kerriepoeder - 2 eetlepels azijn - 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker - 1 eetlepel bloem - 1 vleesbouillontablet

Bereidingswijze

Snij het vlees in flinke dobbelstenen. Pel de uien en snipper deze grof. Pel en snipper de knoflook. Was de pepers, verwijder de zaadlijsten en pitjes. Verhit de olie en bak hierin in kleine porties het rundvlees snel rondom bruin. Kruid het vlees met zout en peper. Haal het vlees uit de pan. Bak de uien en de knoflook in het overgebleven vet lichtbruin. Voeg de Spaanse peper , een lepel bloem, de ketoembar en kerriepoeder toe en bak even mee. Doe het vlees weer in de pan. Even goed doorbakken. Ketjap, kruidnagelen, azijn, basterdsuiker en laurierblad erbij en zoveel water dat het vlees nog net niet onder staat. Vleesbouillontablet verkruimelen en toevoegen. ***Bij gebruik van de slowcooker nu alles over doen in de slowcooker en volg de aanwijzingen onderaan. . Bij gebruik van de stoofpan kan het vlees nu 2 1/2 a 3 uur sudderen. Proeven en eventueel nog wat zout, sambal of ketjap toevoegen en dan.....smullen maar! ***Gebruik je bij de bereiding de Slowcooker, zet dan de slowcooker op low en laat het vlees plm. 5 - 6 uur stoven. Afhankelijk van de grootte van de stukjes en het vlees. Na 5 uur even proberen! (zo doe ik het altijd!

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-11-2004
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Recept indische smoor

Recept van mijn (Indische) oma. Een heerlijk recept met rundvlees, (of kip of varkensvlees, wat je maar wil) Een gerecht wat niet in een rijsttafel mag ontbreken. Zeer geliefd, vooral bij kinderen vanwege de milde en zoete smaak. Dit recept heeft overigens op rtl-text gestaan. Mijn oma was zeer trots.... Als ik het gerecht proef voel ik me weer een klein kindje op bezoek bij oma... lekker smullend van de smoor!

INGREDIENTEN

500 gram Rundvlees, 1 tot 2 teentjes geperste knoflook, 1 tot 2 grote gesnipperde ui, 1 dl zoete ketjap (manis), (Voor een aantal mensen is dit te sterk. Doe daarom voor de eerste keer iets minder ketjap gebruiken. Maar je kunt na het uurtje het verdampte vocht weer aanvullen.), 1 bouillonblok (of zelf getrokken bouillon), 2 tot 3 eetlepels witte of bruine suiker of Gula jawa, scheut sla-olie, 2 tot 3 dl water, Nootmuskaat, half heelepeltje "buisman", Dit is een soort smaakversterker welke je normaal bij de koffie doet tijdens koffiezetten. (is niet echt noodzakelijk voor het recept, maar om het authentiek aan recept van mijn oma te laten,vermeld ik het toch), , Tip over de Ketjap:, Je kunt 2 merken ketjap nemen: (bij de plaatselijke toko), , 1: De iets minder zoete van Ketjap Medja no. 1 of, 2: de iets zoetere met het rode label Naam van het merk heb ik even niet bij de hand. ga ik opzoeken...heb vorige week laatste fles opgemaakt. Het zijn in ieder geval altijd witte vierkant langwerpige plastic flessen., , P.S., Voor de locals: Aangezien ik in Roermond woon:, Bij Toko Djawa weten ze welke ketjap je kunt gebruiken...

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-02-1999
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Indische kip

Dit recept is altijd een succes als ik eters heb, heb het eens van mijn vriendin gerkregen omdat het haar succes recept was wilde ik het wel eens proberen en ook hier is het een succes.

INGREDIENTEN

350 gram kipfilet, , 4 uien, , 1 teentje knoflook, , 9 eetlepels ketchup, , 9 eetlepels ketjap (zoet), , 6 eetlepels azijn, , 6 eetlepels bruine suiker, , 4 eetlepels pindakaas, , zout en peper, , kroepoek, , rijst, , 200 gram taugé

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-02-2007
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Indische Hachee (een heerlijke geurige stoofpot)

Een heerlijk geurig stoofpotje. Lekker met de koude dagen die eraan komen.

INGREDIENTEN

500 gram rundvlees bv riblappen in stukken, peper, zout, laurierblad, 1 teen knoflook, 100 gram boter, 2 kruidnagelen, 1 kg uien, gepeld grof gesneden, 1 scheut rode wijn, 4 eetl zoete ketjap (manis), 1 theel. sambal(of naar smaak), 1-2 eetl tomatenpuree, 1 scheutje wijnazijn, 1 theel. bruine suiker,

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-09-2011
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Snelle Indische gehaktballetjes

Dit is een makkelijk gerecht omdat meeste ingredienten kant en klaar gekocht worden. Maar het resultaat is zo lekker dat de hele familie om het fornhuis heen draait en er maar weinig balletjes het halen tot aan de tafel.

INGREDIENTEN

, 1 KG rundergehakt, 2 eetlepels Sambal Badjak (van de, toko), 1 zakje Ajam Pedis Kruidenpasta, , 1 half blikje santen (klein groen, blikje), 3 teentjes knoflook, 10 beschuiten, 1 ei, zout, peper, nootmuskaat, ,

  • Indonesisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op17-02-2007
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

Indische Macaroni

Als je gasten krijgt kan met dit gerecht je avond niet meer stuk.

INGREDIENTEN

450 g magere hamlappen, 1 zakje boemboe nasi goreng, 2 el olie, 1 gesnipperde ui, 1 bami pakket, 1 prei, 1 plak ham 50 g, sambal, 1 el ketjap manis,eventueel 2 tenen knoflook en 250 g elleboogjesmacaroni

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op02-03-1999
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Indische spruitjes

Zo lust iedereen spruitjes!!

INGREDIENTEN

1/4 rode paprika, 500 gram spruitjes, 1 ui, zout, 2 el olie, 1 teentje knoflook, 1 tl koenjit, 1/2 tl djinten, 1 tl ketoembar, 1 tl gemberpoeder, 1/2 el citroensap, 1 tl bruine basterdsuiker, 1 el ketjap manis, 1 tl sambal oelek, 1 el maizena, 30 gram santen, 1 el seroendeng, 2,5 dl water

  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-08-1999
  • Multi-cultureel Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Indische rookworst

Geleerd van mijn oma.Een verrassend gerecht, welke goed past in een uitgebreide rijsttafel.

INGREDIENTEN

1 fijn gesnipperde Ui., 1/4 fijn gesnipperde paprika (Mag ook weggelaten worden), 4 tot 6 eetlepels azijn, 2 a 3 knoflooktenen, 2 a 3 blaadjes Daon Salam (Indische Laurier), 3 tot 4 eetlepelsbasterdsuiker, of gewone suiker of gula Jawa, 1 dl ketjap, peper uit de molen, 1 rookworst, in schijfjes gesneden., 1/4 liter kippenbouillon, of water met een goede bouillonblok, flinke scheut olie

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-11-1999
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Indische Pindasoep

Ik maar deze pindasoep al jaren, hier thuis is het een topper!!

INGREDIENTEN

2 eetlepels zonnebloemolie, 1 ui, gesnipperd, 3 tenen knoflook, fijngesneden, 3 theelepels sambal manis, 2 cm verse gember, geschild en fijn gesneden, 3 bouillontabletten (kip), 1 zakje soepgroente (250 g), 1 stengel sereh, 300 g kipfilet, in stukjes, 6 eetlepels pindakaas, 3 eetlepels ketjap manis, 3 theelepels gemalen ketoembar, 1/2 citroen, geperst

  • Indonesisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op27-09-2009
  • Indonesisch
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Indische loempiaatjes

Recept voor 30 overheerlijke indische loempiaatjes

INGREDIENTEN

, VOOR DE VULLING:, 1 kleine witte kool, 1 dunne prei, fijngesneden, 1 pond tauge, 200 gram kipfilet in stukjes gesneden, 200 gram varkenslapjes in stukjes gesneden, 2 grote uien, fijngehakt, 3 tenen knoflook, fijngehakt, peper, zout en knoflookpoeder, 1 runderbouillon blokje, , VERDER : 1 PAKJE LOEMPIAVELLEN VAN 40 STUKS, (verkrijgbaar in de betere Toko), , VOOR HET BAKKEN:, Zonnebloemolie, en verder nog: water en bloem voor meelpapje,

  • Indonesisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-06-2009
  • Indonesisch
  •  20-30 min.

Indische sponscake

Indische sponscake is een klassieker, gelijk aan spekkoek, alleen veel simpeler te maken en een echte blikvanger vanwege de kermitkleur, maar vooral heerlijk van smaak vanwege de pandan

INGREDIENTEN

150 ml kokosmelk, 50 ml warm water, 8 eieren gesplitst, 200 gr basterdsuiker, 175 gr bloem, gezeefd, 1 tl bakpoeder, 1/3 el pandanpasta (gifgroen van kleur) (via de toko), 1 tl vanillesuiker of cream of tartar (via de toko), 3 el (sla) olie

  • Indonesisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-09-2006
  • Indonesisch
  •  30-60 min.
Nieuwste indische keuken recepten

Indische hutspot

INGREDIENTEN

350 g tartaar, 1 teen knoflook, 2 el ketjap manis, 1 tl sambal oelek, 750 g aardappelen, 1 kg panklare hutspotgroente, 2 kippebouillontabletten, 1 zakje boemboe nasi goreng, 1 el boter, zout, peper, aluminiumfolie

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-11-1999
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

indische bapao

Heerlijk broodje bapao

INGREDIENTEN

VOOR 12 BROODJES, , 1 PAK KOOPMANS BROODMIX WIT*, 500 GR GEHAKT*, 3 NORMALE UIEN*, 2 TEENTJES KNOFLOOK*, 3 EETLEPELS SUIKER VOOR IN DE VULLING*, 3 EETLEPELS SUIKER VOOR IN HET DEEG*, 1 PREI*, SAMBAL NAAR SMAAK (ik doe meestal 1 flinke eetlepel)*, KETJAP MANIS NAAR SMAAK (ik zet de fles ongeveer 4 seconden op de kop)*, ALUMINIUM FOLIE OF BAKPAPIER*, , ,

  • Indonesisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-03-2001
  • Indonesisch
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Lekkere pittige Indische eieren

Wie lust er nou geen eitje? Deze eieren op Indische wijze zijn lekker pittig. Echt een traktatie of zomaar een lekkere smul snack. Deze vliegen ook weg op een buffet en/of prima bijgerecht bij de Indische rijsttafel. Proef zelf maar en staat zo op tafel.

INGREDIENTEN

8 eieren (gekookt zonder schaal), 2 uien, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, geperst, 1 tl sambal oelek, 1 tl gemberpoeder, 1 tl laos, 1 tl koenjit, 1/2 tl kurkuma, 1 tl ketoembar, 2 tl citroensap, ¾ blokje kruidenbouillon, 2 ½ dl water, ½ blok santen, 1 el ketjap manis, Pindaolie (Arachide) scheut, Paar korianderblaadjes (hoeft niet)

  • Indiaas Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-10-2012
  • Indiaas Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Mijn heerlijke Indische tikka masala kipcurry

Dit is toch wel een overheerlijk gerecht, helemaal met warm weer. Ga deze maar eens maken, je weet niet wat je proeft, heerlijk! Dit is een feestmaaltijd die in een mum op tafel staat en makkelijker te maken is dan je denkt.

INGREDIENTEN

1 kilo verse kipfilets, 2 el roomboter, 2 el garam masala, ½ kopje yoghurt, 1 el verse gember (ragfijn), 1 tl knoflookpoeder of een teentje vers, , Saus, 1 el garam masala, 2 rode uien (gesnipperd), 2 stukjes citroengras vers (goed geplet), 1 kopje gekneusde tomaten, 1 kopje kokosmelk, 1 tl zout, 1 el roomboter

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-08-2012
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Indische andijvie van Riet

Dit recept voor deze heerlijke en supersnelle andijvie kreeg ik ooit van iemand die samen met ons op een camping stond. Het recept is bij ons echt favoriet. Ook iedereen die beweert niet van andijvie te houden moet dit proberen.

INGREDIENTEN

1 kilo andijvie (gewassen en in reepjes gesneden) -, 500 gr doorregen speklappen (in blokjes gesneden) -, 5 eetl ketjap manis -, 2 grote uien (gepeld en gesnipperd) -, 1/2 vleesbouillontablet verkruimeld -, 2 teentjes knoflook (gesnipperd) -, 2 rode Spaanse pepers (ontdaan van pitjes en zaadlijsten en in kleine reepjes gesneden) -, 2 eet olie

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-11-2003
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Indische Kip

Pittig kiprecept dat snel klaar is!

INGREDIENTEN

2 dubbele kipfilet,2 uien,1 prei,knoflook, 9 eetlepels ketchup,9eetlepels ketjap, 6 eetlepels bruine suiker,6 eetlepels azijn, 1 theelepel sambal,4 eetlepels pindakaas, 1 ons tauge.

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-09-1999
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Indische gehaktballetjes

Heerlijke licht pittige gehaktballetjes, met een ketjap saus (zie recept) is het helemaal af!

INGREDIENTEN

300 gr. rundergehakt, 200 gr. halfom gehakt, 10 eetl. paneermeer, 1 ei, 1 ui ragfijn gesneden, 1 klein teentje knoflook, 2 theel. djahe, 1 theel. laos, 1 theel. sereh-poeder, 2 theel. sambal oelek, 3 eetl. ketjap manis, 1 eetl. mosterd, zout, olie

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op20-03-2001
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.

Soto-Soep(smaakt zoals het hoort!!! Indische Kippensoep)

Een verrassende pittig-gekruide maaltijd soep!! Indische- Kippensoep, smaakt zoals het hoort!!

INGREDIENTEN

1 ui, gesnipperd, 2 teentjes knoflook, fijn gehakt, 2 el ketjap manis, 2 el olijfolie, 200 g taugé, 150 g witte rijst, 2 bouillonblokjes(kippen), 1/2-1 rode peper(in ringetjes), 5 takjes selderij(incl. steeltjes)fijngehakt, 4 eieren(hard gekookt), 250 g kipfilet, bakje boemboe paniki (conimex), 50 g gebakken uitjes/seroendeng, 2 tl sambal, 2 bos-uitjes, in ringetjes

  • Indonesisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-01-2012
  • Indonesisch
  •  60-120 min.

indische ovenschotel

Een snelle, makkelijke, heerlijke ovenschotel met een knipoog naar het oosten.

INGREDIENTEN

300 gram rundergehakt, 250 gram prei, 1 ons achterham, 1 zakje nasimix van Knorr, 1 ei, 1 el paneermeel, 1 el ketjap manis, 1 tl sambal, zout en peper, ca 700 gram Vita aardappelschijfjes, geraspte oude kaas.

  • Internationaal
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-03-2000
  • Internationaal
  •  60-120 min.

Indische hutspot

Geinspireerd door de titel van een forumonderwerp ben ik me wat gaan verdiepen in hutspotten. Dit recept sprak me erg aan.

INGREDIENTEN

, * 250 gram tartaar, * 1 teentje knoflook, * 2 eetlepels ketjap manis, * 1 theelepel sambal oelek, * 750 gram aardappelen, * 1 pakket panklare hutspotgroenten (inh. 1 kg), * 2 kippenbouillontabletten, * 1 zakje boemboe nasi goreng (gedroogde nasigroente Conimex), * 1 eetlepel boter, * zout, peper, * aluminiumfolie, ,

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-10-2003
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Atkins Indische kip

Kipgerecht uit de wok, Atkins style

INGREDIENTEN

400 gram kipfilet (in blokjes), doosje champignons, 35 gram kokos (conimex), slagroom (scheut), 2 eetlepels zoute ketjap, 1 ui, 1-2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal oelek, 1 theelepel laos, 1 theelepel sereh (of verse), olie

  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op22-12-2003
  • Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Indische pasteitjes

Lekker pastijtje maar dan in het indonesisch.

INGREDIENTEN

Voor het bladerdeeg: 250 gram meel, ½ kopje water, 2 eierdooiers, 100 gram boter of margarine, Voor de vulling: 3 a 4 ons gehakt, 2 hardgekookte eieren, een hand geweekte so-un, 3 sjalotjes, 1 teentje knoflook, 1 rode lombok, ¼ theelepel ketoembar, 6 a 7 korrels djinten, ½ theelepel koenjitpoeder, 1 theelepel laospoeder, ½ theelepel suiker, i kopje santen, zout en citroensap naar smaak

  • Indonesisch Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-08-2013
  • Indonesisch Tussengerecht
  •  30-60 min.

Indische kroketten van oma Thea

Deze kunnen warm of koud gegeten worden. Mijn grootmoeder nam ze altijd mee op reis. Bij een stop plaats keek iedereen er naar uit. Nu maak ik ze een paar keer per jaar en natuurlijk ook voor de heenreis van de vakantie. Tussen de voorbereiding van de vakantie is het altijd een klus om ze tussendoor klaar te krijgen. We missen ze altijd op de terug weg.

INGREDIENTEN

Voor de kroket: 500 gram Rundergehakt, sellerie, aromat, nootmuskaat peper, maggie of kikoman, bouillonblokje, gembernat, gebakken uitjes, peper en meel eventueel koksroom., , eieren, paneermeel gemengd met meel, zonnebloem olie om in te bakken.

  • Indonesisch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-01-2004
  • Indonesisch
  •  > 120 min.

Indische spekreepjes

INGREDIENTEN

800 g. speklappen zonder zwoerd, 4 fijngesneden sjalotjes, 250 g. Oosterse roerbakgroenten, 4 eetlepels Japanse ketjap, 2 eetlepels gembersiroop, 1 uitgeperst teentje knoflook, 3 lente-uitjes (gesneden), 1/2 theelepel sambal oelek, 1 eetlepel citroensap, 2 theelepels suiker, 2 eetlepels olie om te bakken

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op07-07-2005
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

indische prei.

Deze prei is er voor degene die niet van gewone prei houden.

INGREDIENTEN

350 gr.Gehakt, 1 kilo prei, 2 eetl.ketjap, 3 theel.sambal,1 theel.ketoembar, 3 volle eetl.pindakaas, 1,5 eetl.bruine suiker en flinke scheutazijn., Hoeveelheden kunnen naar smaak en inzicht worden aangepast.

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-01-2001
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Eigen recept

Hete smoor

Recept van mijn (Indische) oma. Hete variant van de gewone smoor(zie mijn homepage)Heerlijk rijsttafel gerecht.

INGREDIENTEN

300 tot 500 gram rundvlees (poulet), 2 fijn gesnipperde rode uien, 1 halve fijn gesnipperde rode paprika, 3 tot 5 gedroogde kleine lombokjes (rawits) of 2 tot 3 theelepels sambal, 2 tot 3 tenen knoflook, 1/2 theelepeltje trassi (gefermenterde garnalenpasta verkrijgbaar bij de toko), 2 tot 3 blaadjes indische laurier, of gewone laurier, Twee theelepeltjes laos en sereh bij voorkeur vers, dan neem je blokje galengal en 1 verse verse sereh., Verse sereh bij dunne deel pakke en dikke stengel paar keer op de rand van aanrecht slaan om de aroma's vrij te maken., 2 tot 3 dl ketjap, 1 bouillonblokje, 2 dl waterl, Sla-olie (bedek de bodem van de pan met sla-, arachide of zonnebloem olie, 2 blaadjes djuruk puurt of een partje limoen meesmoren

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op10-02-1999
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Indische chipjes van corn flakes

Chipjes gemaakt van cornflakes ter begeleiding van een rijsttafelWordt meestal gebruikt om te blussen. Heerlijk zoet en knapperig, om af te wisselen. Wederom een recept van mijn oma, waar groot en klein dol op is.

INGREDIENTEN

5-6 eetlepels zonnebloem- of sla-olie, 1 1/2 fijn gesnipperde ui, 1 knoflookteen, 1/2 theelepeltje trassi, 5 eetlepels suiker, flinke scheut ketjap (zoet), 1/2 tot 3/4 pak corn flakes (afhankelijk van je smaak)

  • Indonesisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op06-10-1999
  • Indonesisch
  •  0-10 min.

Indische kip

Zooooooo lekker!!! zooo snel klaar

INGREDIENTEN

, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 2 kipfilets, 100 ml water, 2 eetlepels azijn, 4 eetlepels tomatenketchup, 4 eetlepels ketjap manis, 6 eetlepels pindakaas, 125 gram taugé, 1 eetlepel basterdsuiker,

  • Indonesisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-10-2010
  • Indonesisch
  •  10-20 min.

indische macaroni

Pasta eens op een andere manier.

INGREDIENTEN

, 1 zakje boemboe nasi goreng, 2 dl water, 4 eetlepels olie, 2 uien,2 spaanse pepers, 2 eetlepels kerriepoeder, 300 gram mager varkensvlees, 2 preien, een halve groene- of spitskool, 400 gram macaroni, 100 gram ham, zout, ketjap manis., (Nog makkelijker is natuurlijk een bami- of nassipakket)

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-02-2000
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Indische Scholfilet, pittige

Oooooooo wat heb ik gisteren zitten SMULLEN van dit heerlijke visje!! 's Middags op de markt scholfilet gekocht en dat is helemaal niet zo duur als ik eerst dacht en 's avonds heb ik dit heerlijke gerecht ermee gemaakt. Ik had er ook nog licht pittig gewokte bloemkoolroosjes bij gemaakt. De combinatie was echt lekker en komt zeker vaker op tafel. Dat het lekker snel klaar was is uiteraard mooi meegenomen. Het recept is voor 1 persoon dus als je met meer bent gewoon de ingredienten verdubbelen.

INGREDIENTEN

, 1 hele scholfilet, 2 eetlepels bloem, peper & zout, 1 ui, in halve ringen, 1 knoflookteentje, fijngehakt, 1 tl sambal, ketoembar (gemalen koriander), Conimex wokolie (dit geeft zelf ook een heel erg lekkere smaak af!!),

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op11-09-2005
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Eigen recept

Super lekkere ovenschotel Indische andijvie met gehakt

Ik ben niet echt dol op andijvie, maar mijn man wel. Dus komt er af en toe andijvie op tafel en  dus probeer ik steeds andere recepten te bedenken zodat ik het wel lekker vindt. Zo kwam ik op deze heerlijke ovenschotel. We hebben echt gesmuld. Eerst een pittige gehaktlaag onderin de schaal met als 2e laag de lekkere Indisch gekruide andijvie. Over de andijvie komt een heerlijke aardappellaag met de Indische gebakken uitjes. In de oven lekker bruin gebakken en dan smullen !!! (zie foto's)

INGREDIENTEN

Aardappellaag:, plm. 600 - 650 gram kruimige aardappelen, 100 ml melk of room (ik had nog wat slagroom over en heb dat gebruikt), 10+10 gram boter (deels voor de aardappellaag en deels erbovenop), zout, 2 eetlepels Indische gebakken uitjes, 1/2 eetlepel paneermeel, , Voor het gehakt:, 1 eetlepel zonnebloemolie, 250 gram rundergehakt, 1 middelgrote ui (gepeld en gesnipperd), 1 teentje knoflook (gepeld en gesnipperrd), peper, zout, 1 theelepel sambal oelek of meer naar smaak, , Andijvie:, plm. 600 gram andijvie (in smalle repen gesneden), 1 eetlepel zonnebloemolie, 3 eetlepels kejap manis, 1 eetlepel gembersiroop (kun je eventueel weglaten), 1 + 1 theelepel sambal oelek (of meer naar smaak), peper, zout, 2 afgestreken eetlepels paneermeel

  • Indisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-09-2015
  • Indisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Indische kipkluifjes

INGREDIENTEN

*1 kilo kippenvleugeltjes en, kleine kippenpootjes, *5 sjalotjes, *4 teentjes knoflook, *1 flinke tl. ketoembar, *1 tl. djinten, *1 tl. limoensap, *2 tl. sambal oelek, *50 gr. bruine rietsuiker, *2 el. ketjap manis, *mespuntje peper en zout, *water

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-06-2011
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Indische makreel

INGREDIENTEN

Gerookte makreel (ontdaan van graten),ui, knoflook, sambal, gula jawa (1 eetlepel geraspt), ketcap, ketoembar, gember, laos, doan salam.

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-02-2005
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Indische snacks: indische aardappelkroketjes

In de Indonesische keuken zijn de indische hapjes een absolute must. Op verjaardagen en andere feestelijke gelegenheden werden altijd schalen vol indische snacks zoals pasteitjes, loempia of risolles gepresenteerd. De recepten zijn een overlevering van generatie op generatie, van oma Klein, tante Dé en tante Toet en ik heb ze weer van mijn moeder. Velen kennen indische hapjes al van de toko en Pasar Malam en nu heb je de kans om met deze recepten je eigen exotische snacks te maken.

INGREDIENTEN

Ingrediënten:, 15 aardappelen., , Ingrediënten voor de vulling., 500 gram rundergehakt, 1 winterwortel, fijngehakt, 2 uiten, fijngehakt, 1 bosje selderij, fijngesneden, 1 blokje vleesbouillon, zout en peper, , Ingrediënten voor het bakken:, zonnebloemolie, 1 pak paneermeel, 1 ei. losgeklutst

  • Indonesisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-10-2013
  • Indonesisch
  •  30-60 min.

INDISCHE TOMATENSOEP

Een licht pittige goed gevulde tomatensoep. Het is een vrij eenvoudig recept voor een heerlijke soep.

INGREDIENTEN

2 grote uien, 2 tenen knoflook, 1 theelepel trassie, 1 grote rode Spaanse peper, 2 theelepels ketoembar, 2 theelepels goela djawa (palmsuiker), 1 à 2 eetlepels ketjap manis, 220 gram fijne nasi groenten, 4 kipbraadstukken, 1 liter water, 3 eetlepels rietsuiker, 3 eetlepels bloem, 3 eetlepels arachideolie, 1 blik gepelde tomaten in tomatensaus (435 gram), 1 blikje tomatenpuree (68 gram), zout., ,

  • Indiaas
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op14-05-2011
  • Indiaas
  •  60-120 min.

Indische visstoofpot met sereh en kokosmelk

Romige, kruidige en redelijk pittige Indonesische stoofschotel, je eet er je vingers bij op als je niet uitkijkt! Je kunt er ook nog schelpdieren - bv mosselen of St. Jacobsschelpen - in doen, maar persoonlijk zijn wij daar niet zo heel erg dol op... Hou je niet van vis, dan kun je het ook met kip maken; de bereidingstijd wordt dan wel iets langer natuurlijk..

INGREDIENTEN

2 stengels citroengras (sereh), buitenste bladeren verwijderd en de rest fijngesneden, 2 el arachide-olie, 2 groene pepertjes, fijngesneden, 4 tenen knoflook, fijngesneden, 1/2 bosje wortelen, geschild en in dunne schuine plakken, 3 dl visbouillon, van 1 tablet, 4 dl kokosmelk, 1 volle tl trassie, 1 pond tijgergarnalen, vers of diepvries (dan ontdooid) en darmkanaaltje eruitgehaald, 1 pond stevige witvis (bv kabeljauw, zeeduivel of zeewolf), in stukken, 3 lentje-uitjes, in schuine stukjes, rasp en sap van 1 limoen, fijngesneden bieslook, ,

  • Indonesisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-05-2014
  • Indonesisch
  •  30-60 min.

Indische Boontjes

INGREDIENTEN

400 gram sperzieboontjes, 2 uien, 2 knoflooktenen, 1/2 blok santen, 1 rode lombok, 2 eetlepels olijfolie, 3 theelepels sambal oelek

  • Indonesisch Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op19-12-1999
  • Indonesisch Bijgerecht
  •  10-20 min.

indische boerenkoolschotel

Deze stamppot uit de oven zet ik in de winter al m'n familie en vrienden voor. Smullen!!!

INGREDIENTEN

1 kg kruimige aardappelen; zout en peper; 800 gr gesneden boerenkool; 2 uien; 1 stukje gemberwortel (2 cm); 1 blikje ananasstukjes (225 gr); 20 gr boter; 3 teentjes knoflook; 2 el milde kerriepoeder; 400 gr rundergehakt; 2,5 dl kokosmelk (blikje); 1/2 vleesbouillontablet; 80 gr gemalen kokos.

  • Internationaal
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op02-01-2002
  • Internationaal
  •  60-120 min.

Indische pindasoep

INGREDIENTEN

2 eetlepels zonnebloemolie;, 1 ui, gesnipperd;, 3 tenen knoflook, fijngesneden;, 3 theelepels sambal manis;, 2 cm verse gember, geschild en fijngesneden;, 3 kippenbouillontabletten;, 1 zakje soepgroente (250 g);, 1 stengel sereh;, 300 g kipfilet, in stukjes;, 6 eetlepels pindakaas;, 3 eetlepels ketjap manis;, 3 theelepels gemalen koriander (ketoembar);, 1/2 citroen, geperst

  • Indonesisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op30-11-2009
  • Indonesisch
  •  10-20 min.

indische pasteitjes

Hartig Indisch hapje. Veel werk, maar heel erg lekker.

INGREDIENTEN

Voor de Vulling:, , 250 gr. Rundergehakt, 4 hardgekookte eieren, beetje zout, beetje suiker, peper, vetsin, 2 teentjes knoflook, zoute ketjap, 1 grote ui, 1 klein blikje doperwtjes, 1 klein blikje winterpeen (liever verse winterpeen)fijn raspen, 1 pakje So-oen, , Voor het pastei-deeg:, , 500 gr. zelfrijzend bakmeel, 1/2 pakje margarine, beetje zout, iets minder dan 2 dl. lauw water, , 1 fles olie naar keuze (b.v. maisolie), ,

  • Indonesisch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-03-2001
  • Indonesisch
  •  > 120 min.
Nieuwste indische keuken recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Suggesties kookboeken
Suggesties kookgroepen
Top