1. Home
  2. Recepten
  3. %20stamppot

%20stamppot recepten (2.880)

Alles wissen
Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid
  • Eigen recept

Stamppot met spruitjes, spek, ui, champignons, rookworst en

Heel bijzondere geroerbakte Stamppot

INGREDIENTEN

300 g aardappels200g spruitjes100 g spekreepjes 1 ui gesnipperd 2 t knoflook geperst 1 doosje kastanje champignons 1/2 rookworst 1 gerookte kipfilet

Voorbereiding

Kook de geschilde aardappels en maak er een puree van. Kook de spruitjes gaar. Verwarm de rookworst 20 minuten in warm water.Snipper de ui en pers de teentjes knoflook uit. Snij de champignons in blokjes de kipfilet in kleine stukjes.

Bereidingswijze

Bak de spekreepjes in de wok krokant. Doe de ui en knoflook erbij, bak deze glazig. De kipfilet toevoegen en nog even roerbakken.Voeg de champignons, de gare spruitjes en de rookworst in halve plakjes gesneden toe. Roerbak dit nog even.Spatel de puree door het wokgerecht, zodat het een grof karakter blijft houden en niet fijn gestampt is.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op05-03-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Romige hutspot van Petra

Ik had zin in een variatie op de gewone hutspot. Dit kwam eruit en wat nu: ik maak hutspot nooit meer anders, want dit is veel lekkerder!

INGREDIENTEN

1 kg kruimige aardappelen -, 750 gram winterpeen -, 500 gram uien -, 1 vleesbouillontablet -, 20 gram boter -, 125 ml crème fraîche -, dunne saucijzen of pittige worstjes -, 20 gram boter - versgemalen peper

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-01-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

De Enige Echte Stamppot Rauwe Andijvie

De allerlekkerste stamppot rauwe andijvie.

INGREDIENTEN

- 1,5 kg Eigenheimers (of een andere bloemige aardappel), - 800 gram rauwe, gewassen en in reepjes gesneden andijvie., - 250 gram gerookte spekreepjes, - 2 dl warme melk (om de stamppot wat smeu?ger te maken), - 300 gram pittige geraspte kaas (Cantenaar is lekker), - mosterd, - nootmuskaat, - peper en zout

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-09-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Mijn versie van boerenkool stamppot met rookworst, heerlijk!

Ik liep vorige week door de Albert Heijn hier en zag tot mijn verbazing een hele stelling staan met zakken vers gesneden boerenkool net van het land. Nou als er iets "eenvoudigs" is wat ik heerlijk vind dan is dat het wel, dus heb het gelijk gekocht! Het is hier flink koud dus gelijk proberen. Ik maak het echter niet op z`n Hollandse boerenfluitjes, maar veel en heel veel lekkerder! In de loop der tijden heb ik er mijn eigen draai aan gegeven en zal hem nu hier delen. Je kan het uitproberen en na één keer proeven maak je het nooit meer anders. Dit is een goed gevulde, hele smeuige, stamppot met een diep warme smaak, dus. Hele najaar en winter lekker van genieten.

INGREDIENTEN

2 zakken gesneden boerenkool van 300 gr, 8 grote iets kruimige aardappels of 9 10 kleintjes, 3 grote uien (gesnipperd), 250 gr gerookte spekreepjes of blokjes, Flink wat olijfolie, 1 el zongedroogde tomaatjes, 1 bouillonblokje rund, Zeezout, 2 keurslager rookworsten of VERSE Veluwse rookworsten bij AH of 2 HEMA worsten

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-09-2012
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Preistamppot met kerrie en oude kaas

INGREDIENTEN

1 kg kruimige aardappels, 300 g prei, 2 el vloeibare margarine, 1 bekertje crème fraîche light, 1 tl kerriepoeder, 75 g geraspte oude kaas, 1 Rookworst, ,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op13-12-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Stamppot spinazie met wilde zalm

INGREDIENTEN

800 g. aardappels geschild (binten), Boter, klontje, 100 g. Ontbijtspek in plakken, 2 eieren, 500 g. verse spinazie, 1 blik John West Rode Zalm uitgelekt, Nootmuskaat, Peper & Zout

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op22-04-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

spruitjesstamppot met rookworst

Iedereen kent wel de stamppot hutspot, andijvie of boerenkool, maar kennen jullie deze ook al? Een heerlijk niet allerdaags stamppotje met een zachte smaak!

INGREDIENTEN

1 kg aardappels, 2 zakken spruitjes panklaar (a 350 g), 1 rookworst (250 g), 3 kleine zoete appels, 2 theelepels kerriepoeder, 1 dl halfvolle melk, 50 g roomboter ongezouten (pakje a 250 g)

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op08-11-2008
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Stamppot van boerenkool met rookworst

INGREDIENTEN

1 kg aardappels (afkokers), zout, peper, 500 g gesneden boerenkool, 1 rookworst, 100 g magere spekblokjes, 20 g boter, 1,5 dl warme melk, 1 a 2 eetlepels azijn.

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-01-2005
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Italiaanse andijviestamppot met geitenkaas

Ter info: Deze stamppot staat ook op 'groente-en-fruit', maar mag bij de subgroep 'STAMPPOTTEN' niet ontbreken!

INGREDIENTEN

, 1,5 kg aardappelen, zout, 200 g ontbijtspek, in dunne plakjes, 25 g boter, 600 g andijvie, circa 2,5 dl volle melk, 2 eetlepels groene pesto, 2 eetlepels gedroogde tomaat, in stukjes, 12 zwarte olijven, ontpit en in ringen gesneden, 4 plakken zachte geitekaas a 75 g, 6 walnoten

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-08-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Stamppot Van Chinese Kool

INGREDIENTEN

- 1? kg. kruimige aardappels, - zout, - 1 ui, - 1 teentje knoflook, - 1 Chinese kool, - 1 zakje nasikruiden (Conimex), - 1 eetlepel olie, - 125 gr. magere spekreepjes,

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-03-2001
  • Chinees Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

spruitjesstamppot met appel en spekjes

Lekkere stamppot, zelfs voor diegene die spruitjes niet lekker vindt.

INGREDIENTEN

-750 gr. geschilde aardappelen, -500 gr.spruitjes, -zout, -ca. 1 1/2 dl. melk, -peper, -nootmuskaat, -1 ui, -300 gr. mager rookspek, -25 gr. boter, -2 friszure appels,

  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op24-04-2000
  • Goedkoop en snel Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Spitskoolstamppot met spekjes

INGREDIENTEN

1 1/2 kg kruimig kokende aardappelen(geschild en in stukken), zout, 2 el olijfolie traditioneel, 1 ui(gesnipperd), 125 g magere spekreepjes, 1 spitskool(in repen), 1 1/2 el kerriepoeder, 1- 1 1/2 dl melk(verwarmd), peper,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-03-2005
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Mijn Boerenkoolschotel

Het geheim van een heerlijke Boerenkoolstamp,mijn man is er dol op!!!!

INGREDIENTEN

1 kilo verse boerenkool., 1 kilo aardappelen., zout+peper+nootmuskaat., Dit is het geheim van een lekkere boerenkoolstamp: 2 theelepels sambal badjak., 200 gr spekreepjes., klontje boter., melk., paneermeel, +/- 1 eetl franse mosterd

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-01-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Italiaanse spinaziestamppot

EEN STAMPPOT VOOR DE ZOMER

INGREDIENTEN

, , 900 gram kruimige aardappels, 400 gram diepvries bladspinazie, 2 eieren, 100 gram ontbijtspek in plakjes, 1 dl melk, 3 eetlepels olijfolie extra vergine, 1 eetlepel pesto Genovese, 250 gram zachte geitenkaas, zout, , , , schil de aardappels en snijd ze in stukken. kook ze in water met zout in ca. 20 minuten gaar., , bereid de spinazie volgens de gebruiksaanwijzing. rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. verwarm de melk. bak de spekplakjes krokant in een koekenpan., , stamp met een pureestamper de aardappels fijn met de melk,ei, olijfolie en pesto. meng de spinazie erdoor., , schep de stamppot op de borden en verdeel stukjes geitenkaas, gebakken spekplakjes en de pijnboompitten erover., , , ,

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op28-05-2005
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Snijbonenstamppot

Als je van stamppot houdt moet je deze zeker proberen

INGREDIENTEN

400 gr. verse snijbonen, 2 middelgrote uien, bakje spekreepjes, 100 gr. boursin, 4 middelgrote aardappelen, melk.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-05-2000
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Stamppot bietjes

Een stamppot die wij al jaren eten, maar bij sommigen nog erg onbekend. Vooral kinderen vinden het lekker.

INGREDIENTEN

- 1 pond (runder)gehakt, - gehaktkruiden, - 3 grote uien, gesnipperd, - 1 pond voorgekookte bietjes, - azijn, - zout en peper, - evt. creme fraiche of klont boter, - 1 1/2 kilo kruimige aardappelen,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-11-2006
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Stamppot paksoi met satéballetjes

INGREDIENTEN

1 kg aardappels (kruimig), 1 schaal tartaar (350 g), 4 eetlepels pindakaas (25% minder vet, pot a 350 g), 1 ei, 4 eetlepels vloeibare margarine, 3 eetlepels ketjap, 2 struiken paksoi, 100 ml melk (mager)

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op14-09-2008
  •  
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Stamppot met rucola & paprika

INGREDIENTEN

1 kg Rooster aardappels, geschild, 1 teen knoflook, gepeld, 1 sjalot, 1 rode paprika, 200ml melk, Rucola, Parmezaanse kaas, 3 eetlepels extra vierge olijfolie

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-06-2012
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Stamppot rauwe andijvie

Stampot van rauwe andijvie met spekjes en mosterd

INGREDIENTEN

400 gram gewassen en gesneden andijvie - 1 kilo aardappelen - 250 gram magere spekreepjes - 1 eetlepel mosterd - (evt klont boter) - beetje melk - 1 teen knoflook - peper - zout

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-08-2002
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Hongaarse zuurkool

Voordat ik het recept van Hongaarse zuurkool op Smulweb wilde zetten heb ik eerst gekeken of er soms een soortgelijk recept opstond. Er stonden heel veel lekkere recepten met dezelfde naam op maar ik kwam niet hetzelfde recept tegen. Dit is eigenlijk een recept van een nicht van mij maar ik heb het zo veranderd dat het nu mijn eigen recept is geworden. Alleen de naam die zij aan het recept gaf is gebleven en hoe ze daaraan kwam weet ik ook niet maar.. het is een superlekker recept mag ik wel zeggen. Op 3.11.2012 weer eens gemaakt met een zelfgemaakte `jachtsaus` en nieuwe foto`s geplaatst. Natuurlijk kan je dit ook maken met een pakje jachtsaus. Ps Er staat voor 6 personen maar er kunnen ook 7-8 personen van eten. Wij zijn met ons twee dus ik doe altijd de rest in aparte bakjes en vries ze dan in (altijd handig als ik geen tijd heb) en de smaak blijft behouden in de vriezer.

INGREDIENTEN

1 pond zuurkool.(of wijnzuurkool), 1 kilo aardappelen.(geschild gewogen)., 1 pond gehakt. (naar smaak half om of runder)., 2 grote uien., 1 flinke prei., 1 rode paprika.(dit keer nog een halve gele toegevoegd), 2 tomaten. (of wat kleine tomaatjes), 1 bakje (kastanje) champignons., 1 pakje jachtsaus.(of maak zelf de saus- zie link bij serveertips , 1 eetlepel tomatenketchup., 1 flinke tl pittige of gerookte paprikapoeder., Peper en zout naar smaak., Geraspte kaas om over het gerecht te strooien., (Eventueel 1 goudreinet of andere zachtzure appel en een bosje lente-uitjes, hoeft niet is wel lekker!), Eventueel 1-2 teentjes knoflook

  • Hongaars
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op07-12-2004
  • Hongaars
  •  60-120 min.

Echte hutspot

Heerlijke ouderwetse stamppot. Grofgestampt voor extra smaak!

INGREDIENTEN

1 kilo winterpeen, 1,5 kilo aardappel, 500 gram uien, Halve theelepel kerriepoeder, Suiker (2 klontjes of 2 theelepels), Roomboter, 2 Bouillon blokjes (rund, kip, maakt niet uit)

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-10-2009
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Doperwtjes stamppot met kabeljauw

Eigenlijk kan elk type vis bij dit stamppotje geserveerd worden. Vis uit de diepvries, zoetwatervis, of zelfs gebakken grote garnalen passen hier goed bij. Breng het stamppotje eventueel wat extra "pittig" op smaak met versgemalen peper, wat chilipoeder of wat mosterdpoeder. Vis bestrooid met een dun laagje bloem krijgt een goudkleurig "korstje".

INGREDIENTEN

# 4 stukken kabeljauwfilet;, # zout;, # peper;, # olijfolie om te bakken., , Voor het stamppotje:, # 1 kg aardappels (kruimig), # zout, # 1 pak doperwten zeer fijn (diepvries) (450 g), # 1 zakje verse munt (à 15 g), # 3 lente-uitjes;, # 1 dl melk;, # 60 gr. boter.

  • Vis Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-02-2009
  • Vis Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Heerlijke hutspot met spekjes en rookworst.

INGREDIENTEN

, 1 kg aardappel(en), 1 kg winterwortel(en), 500 gr ui(en), 2 rookworst(en), , 200 gr dobbelsteentjesspek, Creme fraiche, , 100 gr boter, zout en peper, naar smaak,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op17-02-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

witlofstamppot

Een erg lekkere stamppot met o.a. banaan. Een aanrader!!

INGREDIENTEN

1 1/2 kg. aardappelen, melk, boter, zout, peper, kerriepoeder,1 teentje knoflook, 1 ons ham, 750 gr. witlof, 2 bananen, plak kaas van 125 gr. b.v pardano, 2 eetl. peterselie.

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op27-04-1999
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Stamppot van spitskool met een Mediterraans tintje

Als het richting herfst loopt krijg ik altijd weer ontzettend veel trek in stoofpotjes en stamppotten. Toch vind ik het ook weer moeilijk om de zomerse gerechten vaarwel te zeggen. Deze stamppot is dus een goed compromis, waar zomer en herfst elkaar ontmoeten. En niet alleen een goed compromis maar ook een lekker Doordat je de kool met de andere ingrediënten samen wokt krijg je een lekkerder geheel dan wanneer je de kool met de aardappelen kookt. Je kunt ook de gestampte aardappelen weglaten en het gewoon als groente gerecht serveren.'  

INGREDIENTEN

1 ½ kg kruimige aardappelen, 1 kleine spitskool, 250 gram Pancetta (of ander spek in reepjes), 2 rode uien, 1 potje zongedroogde tomaatjes, 3 el rode pesto, 2 teentjes knoflook, 1 runderbouillontablet, peper en zout naar smaak

  • Mediterraan Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-09-2014
  • Mediterraan Bijgerecht
  •  20-30 min.

Spamppot tijd, `t is er koud genoeg voor:Spitskool stamppot

Lekker wintersgerecht, stamppot van spitskool met kaas en tomaat als lekkere extra variatie

INGREDIENTEN

, , 1 rookworst, 275 gram, 1 kg aardappelen, zout, peper, 2 ui(en), 4 eetlepels olijfolie, 400 gram gesneden spitskool, 6 gedroogde tomaten, uit potje, 75 gram oude, gemalen kaas, melk voor de puree(aangelengd met wat kookvocht dat je bewaard hebt), Nog een goeie tip van misspiggie, als je er van houdt: toevoegen: rode peper en knoflook, ook erg lekker., nog een tip van Gerbilmiranda: roer er nog wat (grove) mosterd doorheen!,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-10-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Lentestamppotje

Lekker stamppotje van ui, tuinbonen en veldsla. Heerlijk lente gerecht en de kinderen lusten de tuinbonen op deze manier wel

INGREDIENTEN

1250 gram licht kruimige aardappelen, 50 gram boter, 1 gesnipperde ui(en), 300 gram tuinbonen, diepvries, 1 theelepel gedroogde tijm, 250 gram ham, in brede repen gesneden, 150 ml warme melk, 75 gram veldsla,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-02-2010
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Stamppot bieten met spek en appel

Fris zure/zoete stamppot.

INGREDIENTEN

1.5 kg kruimige aardappelen, 50 gr boter, 1 duopak magere spekreepjes (250gr), 1 ui gesneden (grof), 500 gram gekookte bietjes, 1 appel (fris zuur), beker creme fraiche.

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op12-01-2012
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Ovenschotel andijvie met kerriegehakt, smullen!

Nog een waanzinnig lekkere ovenschotel. Het idee voor deze komt uit de krant, maar degene die ermee kwam heeft erg veel moeite met recepten schrijven zoals hoeveelheden en bereidingswijze. Toch heb ik het idee overgenomen, maar aanzienlijk verbeterd. Meer dan stamppot rauwe andijvie maak ik ook niet en dan alleen in de herfst. Er zijn zoveel meer toepassingen met deze gezonde groente.  Op deze manier gemaakt is deze warme ovenschotel hier een blijvertje geworden. Makkelijk en snel te maken, gezond, goedkoop en een boost als je net griep hebt gehad zoals ik.

INGREDIENTEN

1 zak fijngesneden andijvie (500 gr), 6 flinke, kruimige aardappels, 500 gr mager rundergehakt, 250 gr gerookte magere spekblokjes, 1 teentje knoflook, geperst, 1 tl kerriepoeder, 1 tl nootmuskaat, 250 ml koksroom, scheutje olijfolie, versgemalen zwarte peper, zeezout, 150 gr belegen geraspte kaas, 2 el paneermeel of kruim van 1 beschuit, klontje roomboter,

  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op08-02-2017
  • Multi-cultureel
  •  30-60 min.

Indonesische stamppot andijvie

Stamppot andijvie met een heerlijk Oosters smaakje. Lekker pittig!

INGREDIENTEN

1200 gram aardappelen -, zout, peper -, 500 gram andijvie -, 2 -2 1/2 dl warme melk -, 3 eetlepels boter -, 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat -, 1 theelepel gemalen komijn (djinten ) -, 1/2 theelepel gemalen koriander -, 1 theelepel sambal oelek (of meer naar smaak) -, gefruite uitjes -, seroendeng

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op11-02-2010
  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

stamppot bladspinazie met boursin

Een stamppot weer eens heel anders en makkelijk.

INGREDIENTEN

750 gram geschilde aardappels, bladspinazie vers (of heel makkelijk 1 pak 450 gr.Iglo Bladspinazie), 1 eetlepel olijfolie, 150 gr kleine ontbijtspekblokjes, 1 grote ui, 1 kleine rode paprika, 1 klein pakje (80gr) Boursin met peper.

  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-02-2000
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Speklapjes met pikante uiensaus

Lekker met rijst Of over een stamppot.

INGREDIENTEN

6 magere speklappen VOOR DE SAUS:2 middelgrote uien / 2 el. olie / 2 tl sambal of naar smaak / 2 uitgeperste teentjes knoflook / 1 dl sinasappelsap / 2 el honing / 2 el tomatenketchup / 1 el azijn / zout.

  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-01-2003
  • Nederlands Bijgerecht
  •  20-30 min.

Indische hutspot

Geinspireerd door de titel van een forumonderwerp ben ik me wat gaan verdiepen in hutspotten. Dit recept sprak me erg aan.

INGREDIENTEN

, * 250 gram tartaar, * 1 teentje knoflook, * 2 eetlepels ketjap manis, * 1 theelepel sambal oelek, * 750 gram aardappelen, * 1 pakket panklare hutspotgroenten (inh. 1 kg), * 2 kippenbouillontabletten, * 1 zakje boemboe nasi goreng (gedroogde nasigroente Conimex), * 1 eetlepel boter, * zout, peper, * aluminiumfolie, ,

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-10-2003
  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Stamppot pastinaak met gevulde rookworst

Niet alleen pastinaak, maar ook wortelen, knolselderij, schorseneren en pompoen lenen zich voor deze stamppot.

INGREDIENTEN

Zout, peper, 4-5 lente-uitjes, in dunne ringen, 1 rookworst, in 8 stukken, 600-800 g aardappelen, geschild, in stukken, 800 g pastinaken, geschild, in stukken, 40 - 50 g boter, 100 g magere ontbijtspek, in reepjes, 50-75 g geraspte jonge kaas, 1/2-1 dl hete melk, 2-3 el fijngesneden bladselderij,

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op05-11-2009
  • Nederlands
  •  30-60 min.

Oud-Brabantse boerenkool

Met dit recept ben ik 4e geworden bij het WK-stamppotkoken 20-2-04 in Groningen!!

INGREDIENTEN

1 1/2 kg aardappelen, ? 1 kilo schoongemaakte en gesneden boerenkool, 400 gr. halfom gehakt, 1 blik kapucijners, 1 flinke ui (of enkele kleine), zout en peper, jus (liefst van stoofvlees of smeltjus).

  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-02-2004
  • Regionaal Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gegratineerd romig stamppotje bloemkool met hamblokjes en geb uitjes

Snel gemaakt en heerlijk van smaak: Grof gestampte romige bloemkool met kruimige aardappelen. Gebakken hamblokjes, crème fraiche en wat hartige Indische uitjes erdoor. Even in de oven en dan...smullen maar.

INGREDIENTEN

1 kleine bloemkool (bij een grote bloemkool de helft bewaren voor lekkere soep !), kippenbouillontablet, plm  400 gram kruimige aardappelen, 1 eetlepel zonnebloemolie, 200 gram hamblokjes, 2 flinke eetlepels Indische gebakken uitjes, 125 ml crème fraîche, peper, zout, nootmuskaat, 2 theelepels kerriepoeder, plm. 50 gram geraspte belegen kaas

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op07-10-2014
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Zuurkoolstamppot met perzik en brie

Een heerlijk zuurkoolgerecht en net even anders

INGREDIENTEN

1 kilo aardappelen; 500 gram zuurkool; blikje perziken; 200 gram brie; 200 gram bacon

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-11-2007
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Bietenstamppot met rookworst

Bietenstamppot met rookworst

INGREDIENTEN

1,5 kg kruimige aardappelen, 1 kg gekookte rode bieten, 2 uien, 2 el suiker, 1 laurierbladf, 1 dl azijn, 1 dl melk, 1 rookworst

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op11-10-2013
  •  
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Gegratineerd stamppotje prei met paddestoelen en kruidenroom

Heerlijke vegetarisch stamppotje bestaande uit prei, gemengde paddenstoelen en kruidenroomkaas. Prei in huis en wilde er iets mee doen. Mijn man is niet dol op prei als groente, maar van deze ovenschotel kon hij geen genoeg krijgen. Ik dacht dat ik teveel gemaakt had voor ons tweeën, maar hij heeft alles opgegeten tot de laatste kruimel. Volgens hem: "SUPER". Ik vond het ook lekker hoor!

INGREDIENTEN

6 middelgrote aardappelen (kruimig), 2 eetlepels zonnebloemolie, 2 flinke stuks prei, 1 middelgrote ui, 2 teentjes knoflook, 250 gram gemengde paddenstoelen (ik had oesterzwammen en champignons), 125 gram roomkaas met knoflook en kruiden (bijv. boursin, paturain of bressot), zout,versgemalen peper, 1 theelepel kerrriepoeder, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel gemalen nootmuskaat, 100 gram geraspte belegen kaas

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-12-2014
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

herfststamppotje met appel en wortel

Vinden jullie het ook zo fijn om in de herfst weer lekkere stamppotten te maken?! Ik vind het altijd zo lekker, vooral als de dagen korten worden en de temperatuur flink zakt! Hier een niet allerdaags stamppotje met een verassende smaak!

INGREDIENTEN

750 g winterwortels, 1 zak aardappels (800 g), 2 appels, 2 uien, 1 zakje verse peterselie (30 g), 4 eetlepels olijfolie, 1/2 theelepel kerriepoeder, 2 kaasburgers (a 200 g)

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op08-11-2008
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Andijviestamppot met spekjes, geitenkaas en honing-tijmjus

Bron: Life & Cooking

INGREDIENTEN

1,5 kilo kruimige aardappelen, 1,5 dl warme melk, 150 gram spekblokjes, 80 gram boter, 600 gram gesneden andijvie (of 1 stronk 800 gram), peper en zout, 3 lente-uitjes, 2 takjes tijm, 1 zakje Knorr jus voor stamppot, 0,5 eetlepel vloeibare honing, 200 gram zachte geitenkaas,

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op01-04-2004
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top