1. Home
  2. Recepten
  3. Yoghurtmarinade

yoghurtmarinade recepten (39) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Yoghurtmarinade

Voor ongeveer 5 dl; deze marinade maakt niet alleen alle mogelijke soorten vlees en gevogelte sappig en mals, maar is ook heerlijk bij wit vlees en als aromatische dipsaus bij rauwe groente en pittabrood.

INGREDIENTEN

4,5 dl Bulgaarse yoghurt 3 eetl olijfolie 2 eetl citroensap 1 kleine ui, geschild en geraspt 1 theel gemalen kruidnagelen 1 theel komijnzaad, gekneusd 1/4 theel gemalen kardemom 2 knoflooktenen, geschild en gekneusd 1 theel kaneel 1 theel zout 1 theel gemalen witte peper

Bereidingswijze

1. Meng alle ingredienten grondig in een grote kom, zet 24 uur in de koelkast en gebruik naar behoefte.

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op29-06-2001
  •  
  •  0-10 min.

yoghurtmarinade

Lekker bij lamsvlees.

INGREDIENTEN

1 dl yoghurt, 2 el citroensap, 1 el paprikapoeder, wat gehakte peterselie, 1 tl mint, peper, 1 teentje knoflook,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op04-09-1999
  •  
  •  0-10 min.

Yoghurtmarinade

INGREDIENTEN

..

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-06-2003
  •  
  •  0-10 min.

Yoghurtmarinade

INGREDIENTEN

Vermeng 1/2 liter dikke yoghurt, 4 eetlepels olijfolie, 2 teentjes fijn gehakte knoflook, 2 theelepels gehakte muntblaadjes, zout en peper., , , ,

  • Grieks
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-01-2006
  • Grieks
  •  0-10 min.

Yoghurtmarinade

INGREDIENTEN

Vermeng ? liter dikke yoghurt, 4 eetlepels olijfolie, 2 teentjes fijngehakte knoflook, 2 theelepels gehakte muntblaadjes, zout en peper.,

  • Nederlands
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op27-07-2005
  • Nederlands
  •  0-10 min.

Kip met yoghurtmarinade....

 Serveer deze kip met yoghurtmarinade! Een originele marinade die ervoor zorgt dat iedereen zijn vingers erbij aflikt, doordat de smaken volop in de kip zijn getrokken, die minimaal 3 uur heeft liggen marineren.

INGREDIENTEN

8 eetlepels zonnebloemolie, 4 theelepels paprikapoeder, 1 theelepel cayennepeper, 2 theelepels komijnpoeder (djinten), 1 theelepel kurkuma, 1 eetlepel verse gember (geraspt), 3 teentjes knoflook (geperst), 400 milliliter yoghurt, 1.5 kilogram kippenpoten of, 1.5 kilogram drumsticks, 6 eetlepels mayonaise, 0.5 witte kool (geschaafd) of, 0.5 witte kool (fijngehakt), 2 eetlepels witte wijnazijn, 1 kilogram aardappel (in partjes, schoongeboend),

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op09-09-2019
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Indiase yoghurtmarinade

Makkelijk marinade voor kip/kalkoen

INGREDIENTEN

200 ml yoghurt, 3 el limoensap + 1 el geraspte limoenschil, 3 el olijfolie, 1 gesnipperde bosui, 1 el groene tuinkruidenpasta (koelvak supermarkt), 1/2 tl komijn, 1/2 tl cayennepeper, 1/4 tl kaneel, 1/4 tl gemberpoeder, 2 teentjes knoflook (of 2 tl knoflookpasta), , , te gebruiken voor 8 stukken kipfilet

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op26-08-2014
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Indiase Yoghurtmarinade

Voor 500 gram vlees of vis.

INGREDIENTEN

*2 teentjes knoflook.*stukje verse gemberwortel van 2 cm.*2 dl volle yochurt.*1 theelepel koenjit.*1 eetlepel indiase kruiden of tandoorikruiden.

  • Indiaas
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op16-03-2001
  • Indiaas
  •  0-10 min.

Indiase yoghurtmarinade

Koel en pittigemarinade. Voor kip, lamsvlees en stevige witte vis zoals kabeljauw of zeeduivel.

INGREDIENTEN

8 eetl. yoghurt, 3 teentjes knoflook uit de knijper, 2 1/2 cm. verse gember, geschild en fijn geraspt, sap van 1/2 citroen, 2 theel kurkemapoeder, 4 groene kardemom peulen, licht gekneusd, 1 theel. komijnpoeder, 1 theel.korianderpoeder, 1/4 theel.cayennepeper, 1/2 theel zout,

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op19-07-2005
  •  
  •  0-10 min.

Lamskoteletjes met yoghurtmarinade

Lekker buiten eten tot in de late uurtjes

INGREDIENTEN

12 kleine lamskoteltjes, voor de marinade: 1 dl. volle yoghurt, 2 teentjes knoflook, geperst, ? tl. zout, ? tl. cayennepeper, ? tl. gemalen komijn, ? tl. gemalen koriander, 1 tl. paprikapoeder, 1 el. geraspte gemberwortel, sap van ? limoen

  • Mediterraan
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op15-08-2002
  • Mediterraan
  •  10-20 min.

Yoghurtmarinade met baharat

.

INGREDIENTEN

1 eetl. Euroma Original spices by Jonnie Boer baharat kruidenmix, 100 ml milde yoghurt

  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op01-05-2019
  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  0-10 min.

Kalkoenspiesje In Indiase Yoghurtmarinade

BBQ gerecht

INGREDIENTEN

300 g kalkoenfilet, 1 dl yoghurt, 1/2 citroen, 1 stukje verse gemberwortel (ca. 1 cm), 1 teentje knoflook, 1 1/2 eetlepel kerriepoeder, 1/2 theelepel cayennepeper, 1 theelepel suiker, 1 eetlepel olie,

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-03-2000
  •  
  •  > 120 min.

Kalkoenspiesje In Indiase Yoghurtmarinade

INGREDIENTEN

300 g kalkoenfilet, 1 dl yoghurt, 1/2 citroen, 1 stukje verse gemberwortel (ca. 1 cm), 1 teentje knoflook, 1 1/2 eetlepel kerriepoeder, 1/2 theelepel cayennepeper, 1 theelepel suiker, 1 eetlepel olie

  •  
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op19-01-2000
  •  
  •  > 120 min.

Kipfilet in yoghurtmarinade

Voedingswaardes:Koolhydraten 48 gTotaal vet 20 gVerzadigd vet 4 gEiwit 29 gVezels 7 gGroente 175 gkcal 484Zout 0,25 g Per persoon

INGREDIENTEN

, 2 dl halfvolle yoghurt, 1/2 el verse gemberwortel, geraspt, 1 tl ketoembar, mespunt kruidnagelpoeder, 2 tl grof gemalen zwarte, peper, 4 kipfilets van 75 g, 1 ui, grof gesnipperd, 1/2 tl chilipoeder, 1 tl kurkuma, 50 g cashewnoten, 150 g zilvervliesrijst, (ongekookt), 1 rode paprika, in stukjes, 3 el olijfolie, 1 el verse koriander, fijngehakt, ,

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-12-2014
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

karbonades in yoghurtmarinade

Gemarineerde karbonades van de barbeque

INGREDIENTEN

6 ribkarbonades, zout en versgemalen peper, 1 grote ui, 2 teentjes knoflook, 2 dl yoghurt, 4 el olijfolie, 3 el pesto (potje),

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-05-2000
  •  
  •  30-60 min.

Kant en klare pikante yoghurtmarinade

Deze marinade hoeft niet in te trekken en is heerlijk bij kipreepjes, varkens- en kalfsvlees, net als diverse vissoorten zoals zeeduivel of gamba's, die in 5-10 minuten in een pan of wok bereid kunnen worden. Wordt de marinade gebruikt voor kipfilet, varkens,-kalfs- of rundvlees kan het mengsel er simpelweg op gesmeerd worden

INGREDIENTEN

4 el. yoghurt, sap van 1-2 limoenen, halve tl. koenjit, halve tl. paprikapoeder, snufje gemalen gember, 3 kardemompeulen, geperst, 2 teentjes knoflook, geperst, verse koriander, gehakt (eventueel), halve tl. zout

  •  
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op08-08-2003
  •  
  •  0-10 min.

Stoofvlees op z'n Indiaas van Jeroen Meus

Toen ik dit recept zag dacht ik in eerst instantie dat het een geintje was; Een Indiase stoofpot van rundvlees uit het land van de 'heilige' koe. Maar toen ik eens wat beter ging lezen las ik 'het beste van 2 werelden' klassiek stoofvlees met een exotisch tintje op basis van specerijen en smaken uit de Indiase keuken. Een duidelijker voorbeeld van fusion kun je bijna niet hebben. Door de aardappeltjes die er al in zitten heb je eigenlijk niet eens bijgerechten nodig. Toch heb ik er naanbrood en pappadums bij geserveerd.

INGREDIENTEN

- 1 kg runderstoofvlees (riblappen of sukadelappen), - 700 gram voorgekookte krielen, - 3 rode puntpaprika's, - 3 flinke uien, - 1 rode peper, - 1 blik gepelde tomaten, - 2 kruidnagels, - olijfolie, - zout, - 250 gram yoghurt (naturel), - 50 gram verse gember, - 2 tenen knoflook, - ½ el kaneelpoeder (mag iets minder zijn maar zeker niet meer), - 1 el garam masala, - 1 el kurkuma, - 30 gr verse koriander,

  • Fusion Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op24-01-2019
  • Fusion Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Perzische kip

Iran werd door ons westerlingen in het verleden Perzië genoemd. Ik vind Perzië romantischer klinken dan Iran, meer naar Duizend en één nacht sprookjes. Dit gerecht, hoewel qua uiterlijk niet zo spectaculair, smaakt sprookjesachtig lekker! Ruim voldoende voor 6 personen, zeker als je het combinnert met Kuku Sabzi, een soort groene groentenomelet. Sluit de maaltijd af met granaatappel-rozensorbetijs, klik hier en vlieg weg op je tapijtje....

INGREDIENTEN

1,5 kilo kip (in stukken), 1 grote ui, gesnipperd, 2,5 dl kippenbouillon, 2 eieren, 4,75 dl Turkse yoghurt, 450 basmatirijst, gewassen en uitgelekt, 75 gram zereshki (zuurbessen) te vervangen door cranberries, 40 gram boter, 1 tl kaneel, 3 draadjes saffraan, opgelost in 1 el kokend water

  • Iraans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-11-2010
  • Iraans Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

kruidig gebakken vis (masala dum machchi)

Indiaas visgerecht

INGREDIENTEN

3 dl yoghurt, 1 middelgrote gehakte ui, 1 gehakt teentje knoflook, 1 eetlepel azijn, 1 1/2 theelepel gemalen komijn, snuf chilipoeder, 750 gr visfilet of 1 kg vis, panklaar, sap van 1 citroen, 1 theelepel zout, , Garnering:, 1 schijfje citroen, verse korianderblaadjes,

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-06-1999
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Kip tandoori

De bijzondere smaak van kip tandoori, gebakken in je eigen oven.

INGREDIENTEN

- 500 gr kipfilet, - 250 ml volle yoghurt, - halve kleine ui, - 2 cm verse gember, - 4 teentjes knoflook, - 2 el korianderzaad, - 2 el komijnzaad, - 1 citroen, - zout, - 1 el milde paprikapoeder, - 1 tl rode voedingskleurstof (toko), - 1 tl chilipoeder

  • Indiaas
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op30-03-2013
  • Indiaas
  •  > 120 min.

Gepeperde madras-kip

INGREDIENTEN

1 grote ui, 6 teentjes knoflook, 4 cm. gemberwortel, 2 dl. yoghurt, 1/2 tl. koenjit (geelwortelpoeder), 1 hele kip in stukken gesneden, 1 el. venkelzaad, 1/2 el. komijnzaad, 1 el. gemalen zwarte peper, 10 gemalen amandelen, 10 gemalen cashewnoten, 1/2 tl. kruidnagelpoeder, 4 el. olie, 2 el. tomatenpuree.

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op04-02-2010
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Gemarineerde kipfilet van de barbeque

INGREDIENTEN

1 kg kipfilets - 1,5 dl yoghurt - 2 el gehakte korianderblaadjes - 1/2 tl komijnpoeder - 1/2 tl korianderpoeder - 2 tl geraspte verse gember-wortel(of 1 el gemberpoeder) - 1 el kerriepoeder

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op25-06-2003
  •  
  •  20-30 min.

Gemarineerde kipvleugels

INGREDIENTEN

1/4 eetlepel geraspte gemberwortel -, 3 kipvleugeltjes -, peper -, 1/4 theelepel kerriepoeder -, 1/4 gemalen komijn -, zout -, 1/4 theelepel paprikapoeder -, 0.4 dl. volle yoghurt -, 1/4 eetlepel citroensap -, 1/4 eetlepel honing -, gemalen koriander, , , , ,

  • Nederlands
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op05-11-2003
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Varkensvleescurry

Een lekker pittig recept met een Indiaas tintje

INGREDIENTEN

750 gr magere varkenslappen, 2,5 dl yoghurt, zout, peper, 0,5 dl zonnebloem of maisolie, 1 ui, 1 groene peper, 3 azijn, 1/2 tl kurkuma, 1 tl gemberpoeder, 1 tl gemalen koriander, 2 el tomaten puree,

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op27-05-2000
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Kip Tikka Masala (Jeroen Meus)

Kip `Tikka Masala` is een wereldberoemd Indiaas gerecht waarvoor er wel 50 recepten bestaan. Toch hebben die bereidingen heel veel met elkaar gemeen. Jeroen marineert de kip in een kruidige en romige saus op basis van yoghurt en kokosmelk. Serveer het gerecht met een portie rijst. De geurige basmati past er perfect bij

INGREDIENTEN

Voor de kip `Tikka Masala`, , 4 kipfilets, 1 dl yoghurt, 4 dl kokosmelk (ongezoet), 400 g tomatenstukjes in blik, 40 g gember, 2 rode uien, 1 rode chilipeper, 3 teentjes look, 1 limoen, 1⁄2 bussel koriander, 1⁄2 eetlepel kurkumapoeder (geelwortel), 1⁄2 eetlepel garam masala (Indiaas kruidenmengsel), 1 eetlepel pasta `tandoori`, 1 eetlepel rode curry, 4 eetlepels amandelschilfers, scheutje arachideolie, peper, zout, , Voor de rijst, , 200 g rijst (bij voorkeur basmati), ui, scheutje arachideolie, sesamolie

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op11-02-2012
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gekruide kip in kokos-kerriesaus

Uit de BK Snelkookpan: Gekruide kip in kokos-kerriesaus

INGREDIENTEN

1 kg kipdelen, 150 gram Griekse yoghurt, 1/2 theelepel geelwortelpoeder (koenjir), 50 gram bakboter of gewone boter, 2 zoete uien, in halve ringen, 1 theelepel karwijzaad, 1 theelepel kerriepoeder, 3 tenen knoflook, fijngehakt, stukje verse gember van 3 cm, geraspt, 2 theelepels gedroogde chiliflakes, versgemalen zeezout, 100 gram santen (dikke kokosmelk), verkruimeld, 75 gram cashewnoten

  • Indiaas
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op16-12-2013
  • Indiaas
  •  20-30 min.

curry van varkensvlees

De pittige uitvoering

INGREDIENTEN

750 gr in blokken gesneden mager varkensvlees; 2,5 dl yoghurt; 2 uitgeperste teentjes knoflook; zout; 0,5 dl olie; 1 schoongemaakte en kleingesneden ui; 1 fijngehakte groene peper; 1 volle theelepel sambal; 3 eetlepels azijn; 0,5 theelepel kurkuma; 1 theelepel gemberpoeder; 1 theelepel ketoembar (koriander); 1 klein blikje (70 gr) tomatenpuree

  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op07-03-2000
  • Indiaas Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

gemarineerde gegrillde zalm met citrus en papaya

Een gezond stukje zalm in een yoghurtmarinade, boordevol vitamine C

INGREDIENTEN

Voor de marinade:, 6 eetlepels witte wijn;, 1 eetlepel witte wijnazijn;, 1 eetlepel gin;, een halve rijpe papaja, in stukjes;, sap van een limoen;, 1 theelepel mosterd;, 3 eetlepels yoghurt;, 1 theelepel bruine suiker;, een halve theelepel zout en flink wat gemalen peper

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op26-01-2010
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Kipfilet in yoghurt

INGREDIENTEN

250 g Griekse yoghurt (bak 500 g);, 2 tenen knoflook, fijngesneden;, 1 rode peper, fijngesneden;, 2 tl gemalen komijn (djinten);, 1 el gembersiroop (flesje 250 ml);, 1 limoen, uitgeperst;, 4 el olijfolie;, 600 g kipfilet, in dunne plakken;, 1 courgette;, 4 tomaten;, 30 g amandelen (bakje 100 g);, 3 el verse dille, fijngesneden.

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op29-07-2010
  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

tikka-kipspitjes..

Indiaas gekruide blokjes kipfilet aan spitjes die u gemarineerd en wel bij de Keurslager vindt. Extra lekker met raita (komkommer-mintyoghurt) en geroosterde gekruide pitabroodjes.

INGREDIENTEN

Ca 12 tikka-gemarineerde kipspitjes, 1 bakje Griekse yoghurt, 1 eetlepel limoensap, 2 zomeruitjes met groen, 8 pitabroodjes (rond of ovaalvormig), 2 teentjes knoflook, olie, 2 eetlepels gedroogd koriandergroen, 3 eetlepels sesamzaadjes, , Voor de raita:, 1/2 komkommer, 3 eetlepels verse munt, 1 bakje Griekse yoghurt,

  • Indiaas
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op08-05-1999
  • Indiaas
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Licht pittige Curry Met Kip in Yoghurt Marinade

Ik heb een 18" wok gekocht en voor mijn eerste recept uit de wok heb ik gekozen voor een curry. Of deze nou in aanmerking komt voor Indiaas? Geen idee maar lekker is hij wel. Ik heb in dit recept kipfilet gebruikt en daarbij een deel van het recept Kip Met Yoghurtmarinade van Keukensloofje47 gebruikt. in tegenstelling tot dat recept heb ik alle specerijen in de marinade gedaan en de kip 24 uur laten staan. Dat recept is hier te vinden: https://www.smulweb.nl/recepten/1473565/Kip-met-yoghurtmarinade  

INGREDIENTEN

Voor de marinade:, , 4 theelepels paprikapoeder, 1 theelepel cayennepeper, 2 theelepels komijnpoeder (djinten), 1 theelepel kurkuma, 1 eetlepel verse gember (geraspt), 3 teentjes knoflook (geperst), halve liter yoghurt, 3 eetlepels limoensap, Zonnebloem of arachide olie, , Voor de curry:, 2 grote uien, 4 paprika's, 200 gr tomatenblokjes (zonder het vocht), 2 rode pepers waarvan 1 zonder zaadjes, 1 flinke prei, 3 a 4 theelepels curry kruiden voor pittige curry, 1 kg kipfilet, 1 blik kokosmelk a 400 gram, zout en peper naar smaak, 1 pakje Boemboe groene curry, Of je boemboe zelf maken.., Basmati of Pandan rijst (hoeveelheid naar aantal personen)

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op22-09-2019
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Tandoori-kip

INGREDIENTEN

4 el. azijn, 1 tl. zout, 1 kip, 1.5 dl. yoghurt, 1 tl. garam masala, 1 tl. tandoorikruiden, 1 tl. fenegriekbladeren, gedroogde, verkruimelde, 1 tl. komijnzaad, gemalen, 1 tl. korianderzaad, gemalen, 1 el. citroensap, 2 teentjes knoflook, geperste, 1 stukje (van 1,5 cm.) gemberwortel, geraspte, 4 el. boter, gesmolten

  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op28-08-2002
  • Internationaal Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

Kip-tikkaspiesjes

Indiaas gekruide blokjes kipfilet aan spitjes die u gemarineerd en wel bij de Keurslager vindt. Extra lekker met ra?ta (komkommer-mintyoghurt) en geroosterde gekruide pitabroodjes.

INGREDIENTEN

? 12 tikka-gemarineerde kipspitjes, 1 bakje Griekse yoghurt, 1 eetlepel limoensap, 2 zomeruitjes met groen, 8 pitabroodjes (rond of ovaalvormig), 2 teentjes knoflook, olie, 2 eetlepels gedroogd koriandergroen, 3 eetlepels sesamzaadjes, , Voor de ra?ta:, 1/2 komkommer, 3 eetlepels verse munt, 1 bakje Griekse yoghurt, ,

  • Indiaas
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op16-06-2000
  • Indiaas
  •  10-20 min.

Kip in kruidige yoghurt marinade (libanees)

Recept van de trouw waarmee je heerlijk malse en kruidige kip krijgt 😋 Gevonden op de website van Trouw: "Dit is een eenvoudig te maken maaltijd waarmee veel eer valt in te leggen. Het fijne is dat je de kip de dag tevoren in de marinade zet, zodat het bakken een fluitje van een cent is. De gewoonte om vlees of gevogelte te marineren in yoghurt vind je o.a. in het Midden-oosten, India en Turkije. Dit specifieke recept is Libanees, en ik heb de vrijheid genomen ook wat gemalen komijn (djinten) door de marinade te roeren. Met kipfilet (in flinke dobbelstenen gesneden) is dit gerecht het snelst, maar het is ook erg lekker om kippenpoten, kipkarbonades of drumsticks te gebruiken. Het is een goed idee om een dubbele hoeveelheid marinade te maken als je grote kippenbouten gebruikt. "

INGREDIENTEN

200 ml volvette yoghurt, liefst Griekse of Bulgaarse, Sap van 1 citroen, 2 tenen knoflook, uitgeperst, zout, versgemalen peper, 0,5 el paprikapoeder, 1 volle tl gemalen komijn (djinten), 1 volle tl gemalen kaneel, flinke mespunt chilivlokken of chilipeper, extra vierge olijfolie, ca. 600 g kipfilet, handje fijnghehakte koriander en/of platbladige peterselie

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op23-05-2018
  • Wereld Hoofdgerecht
  •  10-20 min.

Gemarineerde Lamsbout Met Een Pittige Jus.

INGREDIENTEN

1/2liter yoghurt*)1/2dl olijfolie*)4 eetl.tomatenpuree*)1 theel.paprikapoeder*)10 rozemarijnnaaldjes*) 5 knoflookteentjes*), zout/versgemalen peper*) 1 lamsbout van ca.1kg; (*VOOR DE JUS*):2 vleestomaten*)6 gedroogde tomaten*)4 lente-uitjes*)50gr boter*)2 theel.ansjovispasta*)2 eetl.gesnipperde peterselie.

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-12-1999
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Gemarineerde kip met naanbrood en raita

-

INGREDIENTEN

1 ui, 2 teentjes knoflook, Stukje gemberwortel, 1/2 bosje koriander, 1 limoen, 1/2 tl gemalen koriander (ketoembar), 1/2 tl gemalen komijn (djinten), 1 gedroogd pepertje, 2 dl halfvolle yoghurt, 1 flinke kipfilet, 1 komkommer, 4 shoarmabroodjes of 1-2 naanbroodjes

  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op30-09-2013
  • Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Murgh Masala

Dubbel gekruide kip

INGREDIENTEN

4 kipfilets, ontveld, sap van 1 citroen, 1112 theelepel zout, 2 theelepels versgemalen zwarte peper, 1 middelgrote ui, gepeld 2 tenen knoflook, gepeld 5 cm verse gemberwortel, geschild 31/2 dl yoghurt, Masala:, 75 gr ghee,I middelgrote ui, gesnipperd, 4 tenen knoflook, gesnipperd, 1/2 theelepel kurkuma 11/2 theelepel chilipoeder 1 theelepel gemalen kaneel, zaden van 20 kardemompeulen, 2 theelepels korianderzaad, 2 theelepels anijszaad,

  • Indiaas Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-06-2006
  • Indiaas Bijgerecht
  •  0-10 min.
Nieuwste yoghurtmarinade recepten
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top