Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Kruidnagel En Kaneelstokje

kruidnagel en kaneelstokje recepten (195) Alles wissen

Filter
  • Sorteer
  • Bereidingstijd
  • Gelegenheid

Lahori kipkerrie met uien en tomaten een slankrecept!

Dit recept heb ik gekregen van een vriendin die gek is op Oosters koken, dit is (volgens mijn vriendin) een typisch eenvoudig gerecht uit Pakistan wat haar mond doet wateren iedere keer dat ze er aan denkt! Ik heb het 18.11.2011 weer eens gemaakt en nu ook foto`s toegevoegd. Ik kan alleen maar zeggen, het was weer heerlijk. Bovendien is het een slankrecept van 320 cal. p.p. en geschikt voor in de slowcooker. De tijden die in dit recept vermeld staan zijn voor de braadpan (gas). In de slowcooker duurt het ongeveer 3 uur bij mij was het al gaar na 2 uur maar raadpleeg de gebruiksaanwijzing van je slowcooker want de tijden verschillen behoorlijk.

INGREDIENTEN

1 kilo kip, in 8 stukken gesneden en vel eraf.(ik heb dit keer 2 bouten en 4 drumsticks gebruikt), ¾ theelepel Kurkuma (geelwortelpoeder)., ¾ theelepel cayenne peper., 1 tl zout (of naar smaak).2 kleine uien, 5 teentjes knoflook., Stukje verse gember van ongeveer 5 centimeter.(geschild), Kaneelstokje (klein stukje ongeveer 5 centimeter)., 12 groene kardemom peultjes.(bij A.H. te koop in zakje van eigen merk als Kardemom vruchten) hangt bij de kruiden., 9 hele kruidnagels., 9 zwarte peperkorrels., 2 grote tomaten, in stukjes.(ik heb ze ontveld), 2 eetlepels tomatenpuree.(of 1 klein blikje), 60 ml yoghurt, (even met garde roeren tot ze smeuïg is)., 235 ml water., 2 eetlepels verse koriander (of 1 eetl. gedroogd of bij "gebrek aan" verse peterselie)ik heb peterselie gebruikt., Sap van 1 citroen. (ik heb de helft genomen), 3 eetlepels zonnebloem (of olijf) olie., 2 eetlepels rozijnen (optioneel), De theelepel die ik gebruik is een maattheelepel van 5 ml

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op29-01-2006
  • Aziatisch
  •  30-60 min.

Rode stoofpeertjes

Dit blijft mijn favoriet als ik stoofperen maak. Komt uit een oude Tip. Het huis ruikt echt heerlijk als dit op het vuur staat.

INGREDIENTEN

* 1 kilo stoofperen * 1 1/2 glas rode wijn * 1/2 glas port * 100 gram poedersuiker * 1 zakje vanillepoeder * 1 kruidnagel * 1/4 kaneelstokje * 1 eetl aardappelmeel

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op15-05-2003
  •  
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Appelmoes van oma Loes

Waarom zet ik nu een appelmoes recept op Smulweb? Dat is toch supersimpel? Ok, dat is waar maar.. deze appelmoes Moet ik altijd maken voor de kleinkinderen, volgens deze lieverds is `oma Loes d`r appelmoes` de aller-lekkerste en ook bij de dochters en schoonzonen vindt deze appelmoes gretig aftrek. Dus zet ik hem maar eens op Smulweb, dan kunnen ze hem zelf ook eens maken! Vandaag heb ik het gemaakt voor 8 personen en heb ik van alles de dubbele hoeveelheid gebruikt. (behalve het kaneelstokje daar heb ik een grote van genomen). 1 kruidnagel is voor 1 kilo, (of 1 mespuntje poeder voor 1 kilo). De kruidnagel plus de fijn gemalen peper geven deze appelmoes een subtiel stukje extra. Ik heb dit keer 2 kilo goudrenetten (met schil gewogen) genomen. En 200 gram suiker toegevoegd dat was zoet genoeg!Dus wil je minder maken? Volg het recept want dat is voor 1 kilo goudrenetten. Wil je meer maken? Verdubbel het recept wat ik dus dit keer heb gedaan.

INGREDIENTEN

1 kilo goudrenetten, 1 stukje citroenschil van een goed schoongeboende citroen., Sap van 1 citroen., Snufje vers gemalen witte peper ( en/of snufje gemalen roze peperkorrels), Snufje zout, 1 kruidnagel (of mespuntje kruidnagelpoeder), Mespuntje gemalen kardemom (mag weggelaten worden maar het smaakt er lekker in), ± 150 gram suiker (hangt van je smaak af dus voeg eerst de helft toe en proef tussendoor), Klontje roomboter (30- 50 gram) dat maakt de appelmoes heerlijk romig maar kan ook weggelaten worden., 1 kaneelstokje,

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op24-12-2011
  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Eigen recept

Prei-peren ovenschotel

Heerlijk fris-zoete ovenschotel

INGREDIENTEN

1 kg prei, 100 gr blauwe kaas of erg pittige kaas, 4 kleine peertjes, 2 eieren, 1 dl melk / water, 50gr gehakte walnoten, 5 lepels honing, 10 kruidnagels, zout,peper en italiaanse kruiden.

  •  Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-11-2008
  • Hoofdgerecht
  •  20-30 min.

Mango chutney

Schrik niet van de bereidingstijd, de doorlooptijd is wel lang, maar de hoeveelheid werk valt reuze mee.Het leuke van dit recept is dat je onrijpe mangos gebruikt, die zijn altijd wel te koop. Het resultaat is een chutney die zo veel lekkerder is dan de chutney die je in potjes koopt!

INGREDIENTEN

2 onrijpe mangos, 1 el geraspte, verse gemberwortel, 1 teen knoflook uit de knijper, 250 gr. (lichtbruine) basterdsuiker, 2 gedroogde chilipepers, verkruimeld, 3 kardamompeulen, licht gekneusd, 1/2 tl zout, 1/2 kaneelstokje, 3 kruidnagels, 3 groene peperkorrels, geplet, 125 ml natuurazijn, verse muntblaadjes ( circa 15), verse korianderblaadjes ( van circa 5 takjes)

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op25-01-2010
  • Indiaas Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Eigen recept

Stoofpeertjes uit de slow cooker

INGREDIENTEN

* 2 kilo stoofperen, * literfles zoete Spaanse wijn, * 100 g suiker, * 1 zakje vanille suiker, * 3 el honing, * 2 zwarte peperkorrels, * citroen sap of schil naar smaak, * 1 kaneelstokje, * 2 kruidnagels

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op27-10-2009
  • Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Rode bietenchutney

Iets aparts, deze rodebieten-chutney; zoet maar toch pittig en lekker bij allerlei (vlees-) gerechten.

INGREDIENTEN

500 gram rode bieten;, 2 frisse appels in (niet te kleine)blokjes gesneden;, 1 ui in fijne plakjes gesneden;, 1 teen knoflook, geperst;, 1/2 dessertlepel gemalen scherpe rode peper;, 1 kaneelstokje;, 1 kruidnagel;, 1 dessertlepel zout;, 1/2 dessertlepel zwarte peper;, 250 ml. appelazijn;, 60 gram suiker;, 30 gram rozijnen., ,

  •  Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op05-10-2008
  • Arabisch Bijgerecht
  •  60-120 min.

Hazenbout in rode wijnsaus

Verrukkelijke manier om hazenbout klaar te maken!

INGREDIENTEN

Marinade: 2 gehakte uiten, 1 kruidnagel, 1 blaadje laurier, 0,5 eetl. gedroogde tijm, 0,5 dl. wijnazijn, grof gemalen peper, 1 kaneelstokje of gemalen kaneel en 0,5 ltr. rode wijn., Verder: 2-4 grote hazenbouten, 100 gr. boter, 50 gr. spek in blokjes, 3 eetl. bosbessenjam of bosvruchtenjam, 2 eetl. bloem, 60 gr. tomatenpuree, zout, peper.

  •  Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op12-02-2003
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  > 120 min.

Komkommer Chutney

Lekker pittige zoetzure komkommerreepjes.

INGREDIENTEN

Komkommer,azijn,water, suiker,laurierblad, kruidnagel, kaneelstokje

  •  Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op06-03-2001
  • Bijgerecht
  •  20-30 min.

Bierkandeel

INGREDIENTEN

7 dl.bier., 1 kaneelstokje., 1 kruidnagel., 6 eidooiers., 60 gr.suiker.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op10-02-2001
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Aziatische varkenshaas-curry

O la la deze keer géén kip, runder, vis of garnalencurry, maar eens een botermalse curry van varkenshaas met puntpaprika en basmatirijst. Je weet niet wat je proeft en is een erg leuke variant op alle andere curry`s.

INGREDIENTEN

500 gram varkenshaas, scheutje olijfolie, 1 zoete puntpaprika in ringen, 400 gram basmatirijst, 4 el zonnebloemolie, 1 ui, fijngesneden, 200 ml tomatenblokjes, 15 gram koriander ¬ verse blaadjes, 2 cm gemberwortel, geschild, 3 tenen knoflook, gepeld, ½ rode peper, zaad verwijderen, 1 t karwijzaad, ½ t kardemom, 1 kruidnagel, 5 zwarte peperkorrels, ½ t koenjit (kurkuma), ½ kaneelstokje, 200 ml kokosmelk (uit blikje)

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op02-03-2013
  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Stoofperen met hertenbiefstuk

INGREDIENTEN

, * 4 stoofperen, * 1 sinaasappel, * 1 kruidnagel, * 400 ml cranberrysap, * 75 gram suiker, * 1 kaneelstokje, * 300 gram paddestoelenmelange, * 4 hertenbiefstukjes a 125 gram, * 2 sjalotjes, * 1 teentje knoflook, * 2 takjes peterselie, * zout en peper, * 3 eetlepels boter, * 1 theelepel gedroogde tijm

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op09-10-2007
  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

creme de casis

INGREDIENTEN

500 gram zwarte bessen., 250 " suiker, 1 kleine citroen., 1 kaneelstokje., 1 kruidnagel., 1 ltr: inmaakbrandewijn.

  •  …
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op15-07-2005
  • Nederlands
  •  20-30 min.

Stoofperen zonder suiker en gist

Heerlijke friszoete stoofpeertjes volgens oud Hollands recept, maar dan zonder suiker en gist (en dus geschikt voor mensen met Candidiasis). Kan warm of koud gegeten worden. Tip: het kookvocht is een lekker verfrissend drankje en kan als het is gezeefd prima de volgende dag worden gedronken.

INGREDIENTEN

- 8 stoofperen met steeltje, - handje bramen, - 4 el agavesiroop, - 1 el balsamicoazijn, - 1 kaneelstokje, - 1 mespuntje gemalen kruidnagel

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op03-01-2014
  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.

Anjerlikeur

Er bestaan heel wat soorten anjers. Alleen de Dianthus caryophyllus (vaak nog te vinden in ouderwetse boerentuinen) echter kan voor het maken van deze likeur gebruikt worden.

INGREDIENTEN

150 g anjerknoppen, 1 kruidnagel, 1 kaneelstokje (2,5 cm), 6 dl wodka, 225 g suiker

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-10-2000
  •  
  •  > 120 min.

Gluhwein

Zelfgemaakte gluhwein, erg makkelijk en lekker!!

INGREDIENTEN

Rode wijn, sinaasappel, kruidnagel, kaneelstokje, vanillesuiker, suiker, evt. water.

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op28-12-2003
  •  
  •  0-10 min.

Stoofperen in portsaus met blue stilton

Waanzinnig lekker!

INGREDIENTEN

*4 roodkokende stoofpeertjes, *1/2 citroen, *2 el rode port, *100 g lichtbruine basterdsuiker, *1 kaneelstokje, *1 kruidnagel, *mespunt nootmuskaat, *150 g blue stiltonkaas, *8 walnoten

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op16-10-2002
  • Internationaal Nagerecht
  •  30-60 min.

Glühwijn

INGREDIENTEN

Fless volle zoete rode wijn (D`Vine Dornfelder), 1 sinaasappel, 1 kaneelstokje, kruidnagel en 2 eetlepels suiker

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op13-03-2011
  • Oostenrijks
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Gepofte appel uit de oven

Dit recept is lekker als na of - bijgerecht.

INGREDIENTEN

4 goud reinette, 4 kaneelstokjes, 4 el basterdsuiker, 4 el roomboter, 4 kruidnagel, 4 el rozijnen

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op28-06-2015
  • Nederlands Nagerecht
  •  20-30 min.

Stoofpeertjes

Stoofpeertjes met bessensap en rode port

INGREDIENTEN

, , 8 stoofpeertjes, geschild, steeltje er nog aan, 100 gr sukker, 1 kaneelstokje, gebroken (is echt lekkerder dan poeder!), 1 kardemonpeul, geplet, 2 kruidnagels, 1 schijfje citroen, 2,5 dl bessensap, 2 dl rode port

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op22-11-2004
  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.

Gestoofde Appeltjes

INGREDIENTEN

6 kleine apeltjes, 1 kruidnagel, 1 partje citroen, 1/2 kaneelstokje, 1 eetlepel suiker, 1 1/2 eetlepels rode bessensap, 1 dl rode wijn.

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op26-02-2001
  • Internationaal Nagerecht
  •  20-30 min.

Rijstpap Op Turkse Wijze

INGREDIENTEN

1 kopje perle rijst, 1 liter melk, 1 snuifje zout, 4 soeplepels suiker, 1 kruidnagel, 1 kaneelstokje, 1 vanillestokje, 1 snuifje gemberpoeder, 1 dl rum, 100 g rozijnen.,

  •  Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-04-2000
  • Turks Nagerecht
  •  30-60 min.

Glühwein

INGREDIENTEN

1 sinaasappel; 1 fles rode wijn bijvoorbeeld een Bordeaux; 1 kaneelstokje; 1 kruidnagel; 2 el suiker of 3 el dextrose

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op03-03-2007
  • Oostenrijks
  •  30-60 min.

Tropenkoffie

INGREDIENTEN

Nodig per glas*, 4 cl witte rum,1theelepelsuiker, 1 kruidnagel, geraspte sinaasappelschil, slagroom, 1 kaneelstokje,

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op10-02-2006
  •  
  •  10-20 min.

Kalkoen met sjalotjes, rozemarijn en een snufje kaneel

Smakelijk 'lichtgewicht' gerecht

INGREDIENTEN

Ca. 300 gr. kalkoenfilet; 2 eetl. olijfolie; 1 eetl. tomatenpuree; 1 kruidnagel; klein kaneelstokje; 3 takjes rozemarijn; 1,5 dl. kippenbouillon; 250 gr. kerstomaatjes; 250-300 gr. sjalotjes, 0,5 dl. rode wijn; 150 gr. tagliatelle of fettucini

  •  Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op23-04-2005
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  30-60 min.

Witte glühwein

Brrrrr . . . . .  met deze winterse temperaturen kreeg ik spontaan zin in de witte glühwein die we in München op de kerstmarkt hebben gedronken. Een Facebook bericht van Smulweb, waarin ze vroegen met welk drankje je jezelf het liefste opwarmt,  herinnerde me er weer aan Even wat op Google gekeken en met een beetje fantasie en met wat ik in huis had,  heb ik dit heerlijke drankje gebrouwen. Snel opgeschreven om niet te vergeten Ergens had ik gelezen dat je ervoor moest waken dat je de wijn niet moet laten koken omdat dit ten koste gaat van de alcohol. Een leuke bijkomstigheid is dat je de kCook, waarmee ik aan het experimenteren ben, kunt instellen in een drietal temperatuurstanden. De laagste stand is 65 graden Celsius, dus ideaal voor mijn plan. TIP: blog/wilmiewillemse/koken-met-de-kcook-van-kenwood

INGREDIENTEN

- 1 fles witte wijn (ik had Sylvaner, maar Riesling, Pinot Blanc, Chardonnay of Soave gaan ook prima), - 1 vanille stokje, - 1 citroen, - 1 sinaasappel, - 1 steranijs, - 1 kaneelstokje, - 1 kruidnagel, - 4 el honing, - optioneel: een paar eetlepels boerenjongens op brandenwijn.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op19-01-2016
  • Duits
  •  30-60 min.

Stoofpeertjes met vanillesaus

INGREDIENTEN

400 gram stoofpeertjes, 1 dl rode druivensap, een stukje sinaasappelschil, 1/3 kaneelstokje, 1 kruidnagel, 1 dl magere vanillevla, halfvolle melk

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op17-02-2002
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.

Warme gekaramelliseerde geitenkaas met appel en portsaus

Warm geitenkaasje met geroosterd notenbrood. Een rauwmelkse geitenkaas is op zich al verrukkelijk. Na verwarmin wordt de smaak alleen nog maar intenser. Pas dan komt de combinatie met zoet geheel tot zijn recht.

INGREDIENTEN

4 x 80 gram geitenkaas in rol 4 zure appels 12 plakjes notebrood of roggebrood VOOR DE PORTSAUS 1 ? dl rode wijn 2 ? dl rode port 100 gram suiker klein kaneelstokje of snufje kaneelpoeder 1 steranijs 1 kruidnagel.

  •  Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op28-12-2003
  • Frans Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Eigen recept

Creme de spices

Creme brulee maar dan anders. heerlijk romige kruidige creme.

INGREDIENTEN

5 dooiers, 100 gram suiker, 2 dl melk, 2,5 dl room, 2 steranijsjes, 1 kaneelstokje, 1 kruidnagel, en schil van 1 citroen.

  •  …
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op16-04-2012
  •  
  •  60-120 min.

Stoofperen (met grenadine i.p.v. rode wijn)

Stoofperen met grenadine i.p.v. rode wijn (ik hou zelf nl. niet van stoofperen waar rode wijn aan is toegevoegd)

INGREDIENTEN

1 kg stoofperen (rood kokende), bruine suiker (paar flinke scheppen), 1 kruidnagel, 4 jeneverbessen, 1 vanillestokje (of 1 zakje vanillesuiker), 2 kaneelstokjes, grenadine (flinke scheut),

  •  Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op02-10-2007
  • Nederlands Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Eigen recept

Twee keer stoofpeertjes

Een geheim trucje: Rode stoofpeertjes worden nog lekkerder wanneer je het laatste half uur een flinke scheut bessenjeneven mee laat trekken.

INGREDIENTEN

8 Stoofperen, 100gr. suiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 citroen, 1 kaneelstokje, mespunt kukuma (geelwordtel), aardappelmeel., , 8/10 stoofperen (gierser Wildeman) : 1 fles Beaujolais, ca. 2 eetlepels suiker, 1 laurierblaadje, 1 kruidnagel, 1 kaneelstokje, 1 eetlepel citroensap.

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op15-03-2009
  • Nederlands Nagerecht
  •  60-120 min.

De garam masala van Madhur Jaffrey

Maak niet te veel, het verliest snel zijn smaak

INGREDIENTEN

1 eetlepel kardemonzaadjes, 2 tl zwarte peper, 2 theelepels kruidnagel, 2 tl komijnzaad, 1/3 muskaatnoot, geraspt, cm kaneelstokje

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op03-04-2011
  •  
  •  0-10 min.

Peren met een saus van blue stilton,port en noten

Leuk nagerecht en met een aparte smaak door de blue stilton (kaas)

INGREDIENTEN

4 roodkokende stoofpeertjes, 150 g blue stiltonkaas, , 8 walnoten, , , 2 el rode port, , 100 g lichtbruine basterdsuiker, , 1 kaneelstokje, , 1 kruidnagel, , mespunt nootmuskaat, , 1/2 citroen, ,

  •  Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op10-01-2005
  • Frans Nagerecht
  •  60-120 min.

Pruimen gevuld met chateau d'arville

Borrelhapje

INGREDIENTEN

24 gedroogde pruimen - 1 fles Duvel - suiker - kaneelstokje - 1 kruidnagel - 1/2 vanillestokje - 1 laurierblad - 400 gr. Chateau d'Arville

  •  …
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op13-11-1999
  • Vegetarisch
  •  10-20 min.

creme de casis

Zwarte bessen uit eigen tuin

INGREDIENTEN

500gr: zwarte bessen, 250gr: suiker, 1 kleine gitroen, 1 kaneelstokje, 1 kruidnagel, 1 liter inmaakbrandewijn

  •  …
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op28-07-2004
  • Nederlands
  •  > 120 min.

Kersen met porto en specerijen

Makkelijk, origineel en bovendien erg lekker toetje

INGREDIENTEN

Een snuifje gemalen steranijs, 150 g griessuiker, 1 kaneelstokje, 500 g kersen, 1 kruidnagel, 10 cl rode porto, 1 sinaasappel

  •  Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op09-02-2018
  • Belgisch Nagerecht
  •  20-30 min.

Krokante kipnuggets met sinaasappel-wortelsalade

Een slank, kleurig en origineel recept waarmee je op een doordeweekse dag iedereen verrast.

INGREDIENTEN

- 400 g kipfilet, - 2 dl karnemelk, - 200 g kaaskoekjes (of -vlinders), - 2 tl komijnzaad, - 4 sinaasappels, - 1 kruidnagel, - ½ kaneelstokje, - 1 zakje wortelrauwkost, - ½ bos peterselie, - olijfolie, - zout, - peper, - knoflooksaus (bv van Calvé)

  •  Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op13-12-2009
  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  60-120 min.

pompoenzoetzuur

Wat er toch allemaal in je tuin kan groeien

INGREDIENTEN

Pompoen, azijn, kaneelstokje, *pimentbolletjes, kruidnagel, , *pimentbolletjes zijn bij de turkse winkel of bij de toko te koop. ook wel jamaicapeper genaamd. het smaakt naar peper, kaneel en kruidnagels.

  •  …
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op04-09-1999
  •  
  •  30-60 min.

Marokkaanse salade

Van "moesje 2"

INGREDIENTEN

200 g witte bonen, 1 fijngehakte ui, 2 vleestomaten in kleine stukjes gesneden, 50 g fijngestampte groene olijven zonder pit, zout, peper, 1 kaneelstokje, 1 el muntblaadjes, ? tl gemalen kruidnagel, 4 el olijfolie.,

  •  …
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op21-03-2002
  • Marokkaans
  •  0-10 min.
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top